“Πήγα” κι εγώ στο Reunion των F.R.I.E.N.D.S.

Ήταν κάποτε έξι φίλοι, τρία αγόρια και τρία κορίτσια. Παρά το γεγονός πως ήταν όλοι τους εκ διαμέτρου αντίθετοι ως χαρακτήρες, κατάφεραν να δημιουργήσουν δεσμούς ισάξιους με της οικογένειας. Αυτό που τους κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερους είναι πως για δέκα χρόνια είχαν μπει σε κάθε σπιτικό. Τα “Φιλαράκια” ήταν το ραντεβού στο οποίο κάθε σπίτι ήταν συνεπές.

               Το 2004 η σειρά, όμως ακόμη και σήμερα δεν είμαστε λίγοι εμείς που την βλέπουμε ξανά και ξανά με την ίδια λαχτάρα.

               Δεκαεπτά χρόνια μετά, οι πρωταγωνιστές της σειράς βρέθηκαν πάλι στο πλατό των γυρισμάτων… Για ένα reunion και βεβαίως, προσκάλεσαν κι εμάς σ΄ αυτό. Έτσι για σχεδόν δύο ώρες ξανασυναντηθήκαμε με τη Monica, τη Rachel, το Ross, τη Phoebe, τον Joey και τον Chandler. Και μέσα σε αυτό το δίωρο, διαπίστωσαν για άλλη μία φορά πόσο μεγάλη ήταν η επιρροή τους στον κόσμο που δεν έχανε ούτε ένα επεισόδιο από τη σειρά.

               Οι πρώτες σκέψεις πολλών ήταν “πω, πω, μεγάλωσαν”. Αλλά ας μη γελιόμαστε, κι εμείς μεγαλώσαμε, αλλά είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε μαζί τους. Όλοι μας περάσαμε σαιζόν τη σαιζόν γελώντας μαζί τους σε κάθε περίσταση…Και το κάναμε ακόμη κι όταν νιώθαμε πως είμαστε τόσο χάλια που ούτε να γελάσουμε μπορούσαμε . Πόσο τέλεια νιώθαμε όταν αυτό διαψευδόταν.

17 χρόνια μετά στο ίδιο πλατό…

Όλοι μας συγκινηθήκαμε με την πρόταση γάμου της Monica στον Chandler κι όλοι μας χαρήκαμε όταν η έξω καρδιά Phoebe βρήκε έναν άνθρωπο που την αγαπάει ακόμη κι όταν επιμένει να συστήνεται ως Regina Phalange. Κυρίως, όμως, όλοι ονειρευτήκαμε μαζί τους. Ονειρευτήκαμε πόσο θα θέλαμε κι εμείς ένα Ross ή μία Rachel στο πλάι μας… Έναν Chandler κι έναν Joey να μας κάνουν να γελάμε… Ή να μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας τόσο ελεύθερα όσο η Phoebe. Και όλοι μας φανταζόμασταν τον εαυτό μας σε ένα cozy coffee place να περνάμε χρόνο με τους ανθρώπους που έγιναν οικογένειά μας έτσι απλά.

               Αυτό το trip down Memory Lane μου θύμισε κι εμένα πόσο θα ήθελα αυτό που είχαν τα “Φιλαράκια”. Ανθρώπους που θα μπορούσα να τους πω “even at my worst I’m best with you”. Και συνειδητοποιώ πως τους έχω. Όπως επίσης συνειδητοποιώ πως μπορώ κι εγώ να λέω πως βρήκα το δικό μου Ross και να μη ζηλεύω πια τη Rachel. Ακόμη κι αυτή η τηλεοπτική σχέση που πέρασε σαράντα κύματα ήταν κάτι που πολλοί ήθελαν να αποκτήσουν.

               Ναι, τα “Φιλαράκια” μεγάλωσαν, αλλά δεν έπαψαν ποτέ να είναι η προσωποποίηση των αληθινών σχέσεων, ειδικά των φιλικών. Ίσως ο πιο σωστός όρος είναι “ωρίμασαν”, όπως κάναμε κι εμείς. Και απέδειξαν πως ακόμη κι αν πλέον δεν περνάμε τον ίδιο χρόνο που περνούσαμε κάποτε με τους ανθρώπους μας, η αγάπη που έχουμε ο ένας για τον άλλον έχει βαθιές ρίζες.

               Για δέκα χρόνια αλλά και μέσα σε δύο ώρες τα “Φιλαράκια” μας απέδειξαν πως το “I’ll be there for you” μπορεί να έχει πραγματικό νόημα.

               Σας ευχαριστώ, Monica, Rachel, Ross, Joey, Chandler και Phoebe. Σας ευχαριστώ για τις στιγμές που μας χαρίσατε για δέκα συνεχόμενες σαιζόν, αλλά κυρίως για τα μαθήματα ζωής που μας προσφέρατε μέσα από γέλια και συγκινήσεις.

Featured image: INSTAGRAM/HBO / indiatvnews.com

You may also like