Παλαιό Φάληρο: Το ‘μπαλκόνι’ της Αθήνας

Palaio Faliro EdemΗ άνοιξη μπήκε, όπως φαίνεται,   και η διάθεση για απόδραση οδηγεί στα νότια προάστια της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο κλασσικά παραθεριστικό Παλαιό Φάληρο. Μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης, μας περιμένει μια πραγματική όαση αναψυχής, όπως έχει διαμορφωθεί τελευταία η παραλιακή, για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις!

Τις πρωινές ώρες υπάρχει η δυνατότητα για βόλτα  στην παραλία και για καφέ  μια από τις καφετέριες στο Πάρκο Φλοίσβου. Για τα παιδιά,  ιδανικός προορισμός ο Παιδότοπος Φλοίσβου, ο μεγαλύτερςο παιδότοπος των Βαλκανίων, έκτασης 13 στρεμμάτων, που από το 2008, φιλοξενεί πάνω από 1400 παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών. Ο χώρος, εκτός από κούνιες, παρέχει γήπεδα mini soccer , καλαθοσφαίρισης και ένα ξύλινο αμφιθέατρο 80 θέσεων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Παιδότοπο..

Τώρα που ο καιρός ‘ανοίγει’ τα απογεύματα και βράδια είναι ιδανικά για διασκέδαση στη Μαρίνα Φλοίσβου. Δέκα εστιατόρια/καφέ-bar μπροστά στη θάλασσα, fast- food καταστήματα όπου μπορεί να βρει κανείς από βιβλία μέχρι κοσμήματα και λουλούδια, υπηρεσίες σκαφών αναψυχής, χώρος για παιδικά πάρτι και πολλές εκδηλώσεις τόσο του δήμου, όσο και διαφημιστικές εταιριών, happenings και εκθέσεις με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Καθώς βραδιάζει, μια ενδιαφέρουσα ταινία παίζει  πάντα στο θερινό σινεμά ‘Cine Flisvos’.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο,  διοργανώνονται  εκδηλώσεις και κυρίως  εκθέσεις κατά τη διάρκεια  του χρόνου.

MARINA FLISVOS, 13APR2007

Ασφαλώς δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι το Παλαιό Φάληρο φημίζεται  για τις ανατολίτικες και παραδοσιακές γεύσεις που προσφέρονται σε μικρά και μεγαλύτερα στέκια της οδού Ζησιμοπούλου και των γύρω στενών, καλύπτοντας όλες τις γαστρονομικές προτιμήσεις, και φυσικά τα αμέτρητα ζαχαροπλαστεία για τους λάτρεις του γλυκού!

Ακόμα το σκέφτεστε;

Photos: http://www.palaiofaliro.gr

You may also like