Παπαρδέλες με μανιτάρια του δάσους & sauce μασκαρπόνε

ΥΛΙΚΑ:
650 γρ. παπαρδέλες
80 γρ. βούτυρο
400 γρ. Βασιλομανίταρα
400 γρ. Μανιτάρια Πλευρώτους
80 ml. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
1 λεμόνι το χυμό του
400 γρ. μασκαρπόνε
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

papardelles mushroomsΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου και καθαρίζουμε τα μανιτάρια μ ένα βουρτσάκι. Τα περνάμε γρήγορα από τρεχούμενο νερό, στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε σχολαστικά. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τις καυτερές πιπερίτσες. Σε ένα βαθύ σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπερίτσες. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε τον φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο.
Αφήνουμε για λίγη ώρα τα μανιτάρια να ψηθούν ενώ ανακατεύουμε συχνά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Κρατάμε τα μανιτάρια ζεστά και συνεχίζουμε με το βράσιμο των ζυμερικών

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις παπαρδέλες και ακολουθούμε τις οδηγίες στο πακέτο για το χρόνο βρασμού, ώστε να γίνουν αλ ντέντε. Στραγγίζουμε τις παπαρδέλες σε ένα σουρωτήρι και προσθέτουμε 80 gr βούτυρο.

Επιστρέφουμε στα μανιτάρια που έχουμε διατηρήσει ζεστά και προσθέτουμε μέσα το μασκαρπόνε ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στην κατσαρόλα με τις παπαρδέλες και ανακατεύουμε ώστε να ενωθεί καλά η σάλτσα μας με τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας από πάνω ψιλοκομμένο μαϊντανό και προαιρετικά φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

ΤΙΡ:Στη θέση των άγριων μανιταριών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκά μανιτάρια. Είναι βέβαια λιγότερο αρωματικά, αλλά μπορούμε να τα βρούμε εύκολα όλο τον χρόνο.

Πηγή: cookbox.gr

You may also like