Παπαρδέλες με μπέικον και αυγά

ΥΛΙΚΑ:( για 4 άτομα)

400 γρ. φρέσκες παπαρδέλες
8 φέτες μπέικον
3 ντοματίνια ώριμα, σφιχτά
μερικά φύλλα σπανάκι baby
200 γρ. τυρί πεκορίνο, φρεσκοτριμμένο
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Κόβετε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και τα ντοματίνια στη μέση, αφαιρώντας τα υγρά τους και τους σπόρους. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε 2-3 κουταλιές λάδι. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτετε το μαϊντανό και τα αυγά και τηγανίζετε μέχρι να πήξουν. Αλατοπιπερώνετε.
Ροδίζετε ελαφρά το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ύλη. Βγάζετε το μπέικον και βάζετε τις ντομάτες στο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το σπανάκι και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Τα ψήνετε για λίγο, ανακατεύοντας προσεχτικά.
Στο μεταξύ, βράζετε τις φρέσκες παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζετε. Ανακατεύετε τις παπαρδέλες με το αυγό και το κρεμμύδι, το μπέικον, το σπανάκι και τις ντομάτες και τις σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής,http://www.missbloom.gr/

You may also like