Πατάτες baby σοτέ με σκόρδο, δεντρολίβανο και μπέικον και ξύσμα λεμονιού

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά περίπου
Θα συνοδεύσει τέλεια τα ψητά σας αλλά και τα ψάρια σας. Μην διστάσετε να το φάτε και μόνο του μαζί με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
[check_list]

  • Θα χρειαστείτε ένα ταψί και 1 μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι

[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: ( Για 4-6 μερίδες )
 1 κιλό baby πατάτες με τη φλούδα τους, καλά ξεπλυμένες
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
 Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
 ½ φλ. ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Φρεσκοκομμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετείτε τις πατάτες στο ταψί και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να τρυπιούνται με πιρούνι αλλά χωρίς να λειώσουν! Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις κόβετε στη μέση. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με το μπέικον για 5 λεπτά περίπου.
f Προσθέτετε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό τις πατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για να πάρουν χρώμα και τις αφήνετε σε αυτή τη θέση για 2-3 λεπτά.
Τέλος ρίχνετε τα ντοματίνια, το δεντρολίβανο, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε ένα ανακάτεμα και αποσύρετε από τη φωτιά μετά από 1-2 λεπτά.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like