Πείτε αντίο στις ρυτίδες του λαιμού με το “micro” botox, από τον Απ. Γαϊτάνη

micro botoxΛύση στις ρυτίδες του λαιμού – το πιο δύσκολο σημείο – καθώς και του μετώπου έρχεται να δώσει μια νέα, καινοτόμα εφαρμογή στην αισθητική χειρουργική του προσώπου. Το microbotoxπαρουσιάστηκε στο 5thCATFASMeeting, Controversies, ArtandTechnologyinFacialAestheticSurgery, που πραγματοποιήθηκε 4 – 6 Σεπτεμβρίου 2015 στην πόλη Γάνδη του Βελγίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να παρέχει στους συμμετέχοντες πλαστικούς χειρουργούς από ολόκληρη την Ευρώπη (ανάμεσά τους και ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης) μια σαφή επισκόπηση για τις τρέχουσες θεραπείες αντιγήρανσης προσώπου, καθώς και πρακτικές γνώσεις στην ειδικότητα της αισθητικής χειρουργικής προσώπου, αναφορικά με τις νέες τάσεις στην αναζωογόνησή του.

Το microbotox αποτελεί μια νέα χρήση του botox, που μπορεί να εφαρμοστεί στο μέτωπο, τα μάτια ή και τον λαιμό. Χρησιμοποιείται συγκεκριμένη δοσολογία του ήδη γνωστού υλικού και με ειδική τεχνική που ακολουθεί ο γιατρός, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτή βελόνα – ίδια με της μεσοθεραπείας – και με πολλές μικρές ενγχύσεις, έτσι ώστε το υλικό να τοποθετηθεί επιφανειακά στον μυ.

Είναι ιδανική επιλογή για τις γυναίκες που επιθυμούν πιο φυσικό αποτέλεσμα στο πρόσωπο, χωρίς την παγωμένη έκφραση που μερικές φορές προκύπτει μετά την υπερβολική χρήση του δημοφιλούς ενέσιμου υλικού και την μη σύσπαση των μυών.

Εκτός από την περιοχή του μετώπου το microbotoxμπορεί να εφαρμοστεί και στα μάτια έχοντας σαν αποτέλεσμα να εξαφανίζονται οι ρυτίδες (πόδι της χήνας), να βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος, διατηρώντας όμως την φυσική κινητικότητά στην περιοχή.

Η αποτελεσματικότητά του γίνεται περισσότερο εμφανής στον λαιμό, όπου η νέα τεχνική του botoxμπορεί να βοηθήσει το περίγραμμά του, βελτιώνοντας παράλληλα την πιθανή χαλάρωση που μπορεί να έχει εμφανιστεί και προσφέροντας καλύτερο σχήμα στην περιοχή. Επίσης βοηθά να εξαφανιστούν οι οριζόντιες ρυτίδες και να βελτιωθεί η όψη του δέρματος.

Το microbotox πραγματοποιείται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού σε σύντομο χρόνο και η ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές της. Το αποτέλεσμα διαρκεί 5 – 6 μήνες.

 
gaitanis belgiumΑπόστολος Γαϊτάνης
MD CCST πλαστικός χειρουργός
Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης
τηλ: 210-7222070
www.agaitanis.gr Αθήνα – Κηφισιά – Θεσσαλονίκη

You may also like