Πες μου τον τύπο μαλλιών σου…

Το λούσιμο των μαλλιών δεν είναι απλή υπόθεση. Αν το κάνουμε με ιδιαίτερη συχνότητα, τα μαλλιά χάνουν τη φυσική τους λιπαρότητα και γίνονται ξηρά κι εύθραυστα. Από την άλλη, αν δεν τα λούζουμε συχνά, αυτή η λιπαρότητα συσσωρεύεται και ταλαιπωρούμαστε από κνησμό και φραγμένους πόρους. Βέβαια, η συχνότητα εξαρτάται τόσο από τη δική μας εκτίμηση όσο κι από παράγοντες αναφορικά με τη συνήθη δραστηριότητά μας, τις καιρικές συνθήκες ή τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε τα μαλλιά μας – πόσο συχνά τα αγγίζουμε ”πειράζουμε” και τι προϊόντα styling χρησιμοποιούμε. Ωστόσο, ένας παράγοντας που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο τύπος των μαλλιών μας.

               Ανάλογα με αυτόν καθορίζονβται κι οι ανάγκες των μαλλιών μας. Παρακάτω σου έχουμε ετοιμάσει έναν μικρό οδηγό…

               Αν έχεις λεπτά μαλλιά (δηλαδή η διάμετρος της τρίχας είναι μικρότερη από εκείνη μίας κλωστής), τότε το λούσιμο πρέπει να γίνεται μέρα παρά μέρα. Επίλεξε ένα σαμπουάν με συμπλέγματα πρωτεΐνών ώστε να αυξηθεί η επιφάνεια της τρίχας για περισσότερο όγκο, όπως το σαμπουάν με πρωτεΐνες ρυζιού και τίλιο από τη συλλογή του Korres.

              

               Αν τα μαλλιά σου είναι κυματιστά με σκληρή τρίχα, καλύτερα να λούζεσαι δύο φορές την εβδομάδα για αρχή. Ενδιάμεσα στα λουσίματα μπορείς να χρησιμοποιείς το αγαπημένο σου hair food της Garnier.

              

               Για τα ξηρά ή σγουρά μαλλιά σου, αρκεί το λούσιμο μίας φοράς την εβδομάδα. Εντούτοις, επειδή τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από ενυδάτωση, προτείνουμε να δοκιμάσεις τη νέα σειρά Pure της Herbal Essences.

              

               Για εμάς που έχουμε μαλλιά με τάση για λιπαρότητα, πιθανώς να πρέπει να λουζόμαστε ακόμη και κάθε μέρα. Αυτό, όμως εξαρτάται κι από την επαφή που έχουν τα μαλλιά με το πρόσωπό μας – παράδειγμα, η φράντζα μας χρειάζεται λούσιμο καθημερινά, όμως όχι απαραίτητα όλο το κεφάλι μας. Στη δική μας περίπτωση προσωπικά “ψηφίζω” τα σαμπουάν της Love Beauty & Planet, τα οποία δεν περιέχουν σιλικόνη που επιβαρύνει τα λιπαρά μαλλιά!

              

               Για μαλλιά που σφύζουν από λάμψη κι υγεία, μαθαίνουμε να τα φροντίζουμε σωστά λαμβάνοντας υπ’όψιν τη μοναδικότητά τους!                Πηγή & main photo credits: Well + Good

You may also like