Πληθαίνουν οι Νεοϋορκέζοι… μικραίνουν τα διαμερίσματα

Θα μπορούσαν άραγε τα διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη να… μικρύνουν κι άλλο; Ο δήμαρχος της μεγαλούπολης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, πάντως, το ελπίζει και για να πραγματοποιηθεί αυτή η ιδέα οργάνωσε σχετικό διαγωνισμό για αρχιτέκτονες.

Τη Δευτέρα, λοιπόν, ανακοίνωσε την διεξαγωγή διαγωνισμού για αρχιτέκτονες, οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν σχέδια για την κατασκευή διαμερισμάτων έκτασης 25,5 με 28 τ.μ., ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη κατάλληλων σπιτιών και οικονομικά προσιτών για τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό της πόλης.

«Άνθρωποι από όλο τον κόσμο θέλουν να ζήσουν στην πόλη της Νέας Υόρκης και θα πρέπει να κατασκευάσουμε ένα νέο στεγαστικό μοντέλο που να είναι ασφαλές, οικονομικά προσιτό και καινοτόμο για να ικανοποιεί τις ανάγκες τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.

Ο Μπλούμπεργκ είπε ότι το σχέδιο για τον χώρο που ανήκει στις δημοτικές αρχές και βρίσκεται στη συνοικία Kips Bay του Μανχάταν προβλέπει την κατασκευή “μικρομονάδων”.

Θα είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερα από το μέσο κελί μιας φυλακής και σχεδόν το 1/40ό από το μέγεθος του σπιτιού του δημάρχου στο Upper East Side.

Οι τοπικές αρχές λένε ότι υπάρχουν σχεδόν 1,8 εκατομμύρια νοικοκυριά ενός ή δύο ενοίκων στην πόλη της Νέας Υόρκης αλλά μόλις ένα εκατομμύριο στούντιο και διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου, ένδειξη που σύμφωνα με τους ίδιους υπογραμμίζει την ανάγκη αναπροσαρμογής των δεδομένων στην πόλη.

Οι νέοι, εργένηδες κυρίως, Νεοϋορκέζοι δυσκολεύονται να βρουν ένα οικονομικό διαμέρισμα καθώς η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά.

Ο δήμαρχος κάνει έκκληση για την κατάθεση προτάσεων εντός των επόμενων δύο μηνών για την κατασκευή ενός συγκροτήματος με 80 μικρομονάδες, όλες εκ των οποίων θα πρέπει να διαθέτουν κουζίνα και μπάνιο.

Όπως είπε ο Μπλούμπεργκ, το σχέδιό του προβλέπει την κατασκευή -ή συντήρηση- 165.000 οικονομικών κατοικιών στην πόλη μέχρι το 2014.

Πηγή:http://www.nooz.gr

You may also like