Ποια βότανα βοηθούν στην απώλεια βάρους;

Η απώλεια βάρους είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στον κόσμο της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, μοναδικός. Kαλό θα ήταν πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε διατροφή ή δίαιτα, να συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό που θα φτιάξει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για εμάς. Μέχρι τότε όμως, προσπάθησε να βάλεις στη ζωή και στην καθημερινή σου διατροφή τα 5 βότανα που ακολουθούν. Εκτός από τη νοστιμιά και την ιδιαίτερη μυρωδιά τους που τα κάνουν ξεχωριστά, βοηθούν και στην απώλεια βάρους.

Φασκόμηλο

Εκτός από τις βιταμίνες A, C, E και K και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, το φασκόμηλο είναι ένα μια τροφή χαμηλών θερμίδων και υδατανθράκων που μπορεί να ενισχύσει στην απώλεια βάρους. Επίσης μπορεί να αναπληρώσει το σώμα μας με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ενώ χρησιμοποιείται σε διαφορετικές κουζίνες με διάφορους τρόπους, ο πιο αποτελεσματικός είναι να το προσθέσετε στο τσάι ή και σε άλλα ροφήματα.

Κόλιανδρος

Είναι αρκετά γνωστό ότι τα φύλλα του κόλιανδρου είναι εξαιρετικά ευεργετικά για το μεταβολισμό.  Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κόλιανδρος βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος. Είναι μια πολύ καλή επιλογή να πείτε αντίο στις τοξίνες που σας ταλαιπωρούν. Επίσης το συγκεκριμένο βότανο είναι πλούσιο σε χλωροφύλλη, η οποία έχει συσχετιστεί με τα μεγαλύτερα οφέλη απώλειας βάρους. Μπορείτε απλά να τον συμπληρώσετε στις σαλάτες αλλά και σε άλλα φαγητά. Μια χούφτα από τα φύλλα του αρκούν για να κάνετε τη διαφορά.

Μέντα

Η μέντα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα, η οποία είναι πολύ σημαντική συνολικά για την υγεία μας. Γεμάτη με αντιοξειδωτικά, η μέντα έχει πτητικό λάδι που ονομάζεται μενθόλη, η οποία ενισχύει την πέψη και διευκολύνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τα τρόφιμα. Όταν το σώμα είναι σε θέση και έτοιμο να αφομοιώσει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά σωστά, υπάρχει καλύτερος μεταβολισμός που οδηγεί σε ταχύτερη απώλεια βάρους. Συμπλήρωσε τη μέντα στον χυμό σου, στην σαλάτα, στα smoothiesκαι γιατί όχι και στο νερό σου.

Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται πιο συχνά στις αρωματικές σούπες, στις σαλάτες, στην πίτσα αλλά και ψητά κρέατα. Όμως όλο αυτό το υπέροχο άρωμα του συνοδεύεται και με μια σειρά θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην πέψη και μπορεί να προωθήσει και την απώλεια βάρους. Προσθέστε ένα κλαδάκι δενδρολίβανο στις σούπες ή φτιάξτε ένα φρέσκο κοτόπουλο για ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες.

Ρίγανη

Ναι καλά διαβάζεις! Η ρίγανη είναι κάτι περισσότερο από μια απλή κάλυψη πάνω στις σαλάτες, στις πατάτες και στα υπόλοιπα φαγητά. Και αυτό γιατί περιέχει ένα δραστικό συστατικό που ονομάζεται καρβακρόλη που υπάρχει στα κλαδάκια της, το οποίο διαλύει το λίπος, βοηθά στην πέψη και μειώνει αισθητά το φούσκωμα. Μην ξεχνάτε να συμπληρώνετε στα φαγητά σας στο τέλος την ρίγανη για να διατηρούνται όλα τα σημαντικά συστατικά της.

Photo credits: pexels.com

You may also like