Ποια είναι τα οφέλη του Ταϋλανδέζικου μασάζ;

Όλοι απολαμβάνουμε ένα καλό μασάζ που να μπορεί να χαλαρώσει το σώμα μας και να βγάλει όλη την πίεση της καθημερινότητας από πάνω μας. Δεν είναι, όμως, όλα τα είδη μασάζ ίδια μεταξύ τους, οπότε καλό θα ήταν πριν προγραμματίσουμε τη συνεδρία μας να ψάξουμε αυτό που ανταποκρίνεται στις δικές μας ανάγκες. Ένα από τα πιο διάσημα είναι το εμπνευσμένο από το stretching της yogaΤαϋλανδέζικο και οι τα οφέλη που προσφέρει είναι τα εξής:

  1. Μειώνει το στρες.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιεί ο ειδικός του Ταϋλανδέζικου μασάζ περιλαμβάνουν ελαφριά πίεση και stretchingπου χαλαρώνουν το σώμα και συμβάλλουν στη μείωση του στρες. Ερευνητές, μάλιστα, μέσα από με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο National Center for Biotechnology Information (NCBI)το 2015, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο μασάζ ήταν πιο αποτελεσματικό στη μείωση του στρες (σε υγιείς ανθρώπους) από την ξεκούραση.

  1. Ενισχύει τη ροή της ενέργειας.

Οι σφιγμένοι μύες δυσκολεύουν τη ροή ενέργειας στο σώμα μας, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο δύσκαμπτοι ή ακόμη και να νιώθουμε πόνο. Το Ταϋλανδέζικο μασάζ ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, προάγοντας, έτσι, τη ροή του οξυγόνου και την ανάκτηση της φυσικής ευλυγισίας των μυών.

  1. Ανακουφίζει από πονοκεφάλους.

Σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο NCBI το 2015, έδειξε ότι ένα συγκεκριμένο Ταϋλανδέζικο μασάζ που ονομάζεται «court type», μέσω της πίεσης που ασκεί, μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση των χρόνιων πονοκεφάλων.

  1. Κινητοποιεί τις αρθρώσεις.

Tο μασάζ σε στυλ yoga απελευθερώνει την ένταση από τις αρθρώσεις και έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση του εύρους της κίνησης. Συμβάλλει στη μείωση του πόνου των αρθρώσεων κι ενισχύει την ελαστικότητα και την κινητικότητα.

Παρά τα σημαντικά του οφέλη για τον οργανισμό μας, το Ταϋλανδέζικο μασάζ μπορεί να μην ενδείκνυται για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι έγκυες γυναίκες και όσοι πάσχουν από τραυματισμούς στην πλάτη. Γι’ αυτό, το καλύτερο είναι πρώτα να απευθυνθείτε στο γιατρό σας και να πάρετε την έγκρισή του.

You may also like