Ποτέ για ύπνο χωρίς βραδινό skincare routine

Μπορεί εσείς να διεκπεραιώνετε όλες εκείνες τις υποχρεώσεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά το δέρμα σας δεν ακολουθεί απαραιτήτως το ίδιο χρονοδιάγραμμα. Ενώ εσείς προετοιμάζεστε να χαλαρώσετε και να δώσετε στον εαυτό σας εκείνον τον βαθύ και αναζωογονητικό ύπνο, το δέρμα σας προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πράξη όλης της ημέρας. Είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας, που το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας επισκευάζεται και αναγεννιέται. Αυτή η διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και την εμφάνισή του, και γι’αυτό και η έλλειψη ύπνου ή η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ καθρεφτίζεται πάντα στο δέρμα μας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, όταν λέμε ότι ο ύπνος ομορφιάς παίζει τόσο μεγάλο ρόλο.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι λίγες ώρες βραδινού ύπνου που σχετίζονται  με το δέρμα μας και μας κάνουν ν’ανησυχούμε. Εάν δεν ακολουθήσουμε μια σωστή ρουτίνα ομορφιάς το βράδυ, τα αποτελέσματα θα φανούν το επόμενο πρωί. Και όσο περνάει ο καιρός θα εντείνονται ακόμα περισσότερο.

#1 Η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν πέσουμε για ύπνο το βράδυ, δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από λίγα λεπτά. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε πόσοι άνθρωποι παραλείπουν εξ ολοκλήρου αυτό το βήμα. Το να αμελήσετε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας μια ή δύο φορές μπορεί να μην είναι τόσο κακό. Το να γίνει όμως κάτι τέτοιο συνήθεια, είναι βέβαιο πως θα αποδειχθεί καταστροφή.  Μην αναγκάζετε το δέρμα σας, να ασφυκτιά κάτω από τόσα πολλά προϊόντα, σε μια περίοδο της ημέρας που σημαίνει τόσα πολλά γι’αυτό. Για να μην αναφέρουμε τους λεκέδες που θα εμφανιστούν στην μαξιλαροθήκη σας. Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας καθαριστικό προσώπου ή το micellar water για να αφαιρέσετε απαλά όλα τα ίχνη από μακιγιάζ, βρωμιά και ακαθαρσίες που παραμένουν στο δέρμα σας.

#2 Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που σχετίζονται με το θαμπό δέρμα είναι η συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος στην επιφάνεια. Απομακρύνετε τα απαλά με ένα καθαριστικό, μείγμα οξέων ή απολεπιστικό καθαριστικό 1-2 φορές την εβδομάδα, αναλόγως τις ανάγκες σας.

#3 Το βράδυ είναι μια πολύ καλή στιγμή για να αντιμετωπίσετε τις μεγαλύτερες ανησυχίες του δέρματός σας. Ρυτίδες; Διαλέξτε ένα προϊόν εξομάλυνσης και ενυδάτωσης των λεπτών γραμμών. Κοκκινίλες; Εφαρμόστε μια θεραπεία με αντιοξειδωτικά συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ ή το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου. Ξηρότητα και ξεφλούδισμα; Δοκιμάστε μια ενυδατική μάσκα, και κρατήστε την καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.

#4 Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε κάποιο στοχευμένο ορό ή κρέμα ματιών τη νύχτα (κάτι που θα έπρεπε), η ενυδάτωση του δέρματός σας με μια ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη, ειδικά μετά τον καθαρισμό. Εφαρμόστε μια βαριά φόρμουλα που θα απορροφάται σιγά σιγά κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα προσφέρει μακροχρόνια ενυδάτωση. Εάν τα σημάδια γήρανσης είναι ένα ζήτημα, συνιστούμε να επενδύσετε σε μια κρέμα νύχτας που διαθέτει αντιγηραντικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ ή το γλυκολικό οξύ, και έτσι μ’ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Η διαφορά της κρέμας ημέρας με εκείνη της νύχτας είναι, πως η πρώτη περιέχει συνήθως και SPF, κάτι που δεν χρειάζεστε το βράδυ, ενώ η δεύτερη είναι πιο βαριά ώστε να προσφέρει στο δέρμα όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά ανάπλασης που χρειάζεται.

You may also like