Πουρές καβουρδισμένου αρακά, με ουίσκι, ρίγανη και μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
600 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
2 φύλλα δάφνης
60 ml ουίσκι
60 ml ελαιόλαδο
4 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille με μέλι
1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ή άνηθος, ψιλοκομμένα (το καθένα με διαφορετικά αποτελέσματα)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά, να κάψει καλά, χωρίς λάδι. Πρέπει σχεδόν να καπνίσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, να ροδίσει κατά τόπους το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον αρακά και το λάδι και συνεχίζουμε το καβούρδισμα μέχρι να στεγνώσει ο αρακάς και να καψαλιστεί ελαφρώς. Χρειάζεται προσοχή, γιατί η κατσαρόλα θα βγάζει αρκετό αχνό.

Φωτογραφίες : Stockfood/Visualhellas.gr

Φωτογραφίες : Stockfood/Visualhellas.gr

Σβήνουμε με το ουίσκι και ανακατεύουμε ώστε τυχόν καμμένα υπολείμματα να διαλυθούν γρήγορα στο λιγόστο υγρό. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε βραστό νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά. Μόλις κοχλάσει καλά το υγρό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και σχεδόν να εξατμιστούν τα υγρά – πρέπει να μείνουν ελάχιστα για να μη γίνει πολύ σφιχτός ο αρακάς.

Αφαιρούμε τις δάφνες και πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το ραβδομπλέντερ ή στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι, μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα – δεν πειράζει να μείνουν και μερικά κομματάκια. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό ή χλιαρό και, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με καβουρδισμένα κουκουνάρια.

Πηγή: http://www.gastronomos.gr/

You may also like