Πράσινη σαλάτα με vinaigrette, αχλάδια & bacon

ΥΛΙΚΑ:
-φύλλα γαλλικής σαλάτας ή ένα baby σπανάκι
-2 αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε μικρά
-200 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
-100 γρ. καρύδια
-blue cheese ή ροκφόρ
-Χυμός από 2 λάιμ ή χυμός από 1 λεμόνι
-Ζεστό λάιμ
-80ml ελαιόλαδο
-30 γρ. ζάχαρη

salade pears vinaigrette baconΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Πλένουμε και κόβουμε τη σαλάτα με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια. Η σαλάτα μας για να μείνει «ζωντανή» πρέπει να μην έχει υγρασία. Καλύτερα να τοποθετήσουμε τα φύλλα της σαλάτας σε σουρωτήρι για λίγα λεπτά.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας καλά και βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον ώσπου να βγάλει όλο το λίπος του και να ροδοκοκκινίσει, σβήνουμε με τον χυμό lime. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε για 1 λεπτό να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα λίγο και πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ετοιμάζουμε τη vinaigrette, χτυπώντας στο μπλέντερ, ώστε το μείγμα να ομογενοποιηθεί…

Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Εάν πήξει παραπάνω, προσθέτουμε λίγο νερό κρύο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Λίγα λεπτά πριν να σερβίρουμε καθαρίζουμε και προσθέτουμε στη σαλάτα τα αχλάδι και τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε με τη vinaigrette ή τη σερβίρουμε ξεχωριστά στο τραπέζι ώστε να βάλει ο καθένας όση θέλει..

You may also like