Προειδοποίηση για την κλιματική αλλαγή από έναν… δεινόσαυρο!

Κι όμως έγινε, ενώπιον του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών.

               Ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής ήταν εμφανής σε όλους μας πολύ προτού το όνομα της Greta Thunberg ξεκινήσει να φιγουράρει στα μέσα ενημέρωσης και τα social media. Ωστόσο δεν παύει να είναι απειλή. Κι αυτό ακριβώς το μήνυμα προσπάθησε να μεταδώσει κάποιος που, όπως κι ο ίδιος αναφέρει, γνωρίζει καλά τι θα πει “εξαφάνιση”.

               Αυτός ο κάποιος λέγεται Frankie κι είναι ένας… βελοσιράπτορας (ναι, ναι, ένας δεινόσαυρος της ράτσας που εκπαίδευε ο Chris Pratt στο “JurassicWorld”!). Ο Frankie (ο οποίος, μάλιστα, έχει και σελίδα στο Twitter) δηλώνει πως είναι ο μοναδικός επιζήσας της εξαφάνισης των δεινοσαύρων κι έκανε την εμφάνισή του στο βήμα του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να τους επιστήσει την προσοχή για την αλόγιστη χρήση των ορυκτών καυσίμων και την επίπτωσή της στο περιβάλλον.

               Ο Frankie δημιουργήθηκε με CGI τεχνολογία κι εκφώνησε το λόγο του με τη βοήθεια του ηθοποιού Jack Black. Βεβαίως, το βίντεο κυκλοφόρησε και σε άλλες γλώσσες και στη δανέζικη εκδοχή τη φωνή του χαρίζει ο Nikola Coster-Waldau του “Game Of Thrones”!

               Ας δώσουμε, λοιπόν, το λόγο στο Frankie κι ας αναλογιστούμε όσα πρέπει να κάνουμε ώστε να αποφύγουμε το μεγαλύτερο κίνδυνο.

               Πηγή&photo credits: Live Science

               Video credits: Associated Press

You may also like