Πρόγραμμα στήριξης των trans ατόμων από το κράτος

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τηλεφωνική γραμμή, συμβουλευτικό κέντρο και ξενώνα φιλοξενίας.

Αυτό ακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Σταμάτης. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) αναφέρθηκε ότι στη νέα προγραμματική περίοδο έχει ενταχθεί η λειτουργία τριών επιπλέον ξενώνων, αλλά και υποστηριζόμενων σπιτιών για μοναχικά τρανς άτομα.

Ο πρώτος ξενώνας που θα λειτουργήσει, πρόσθεσε, θα φέρει το όνομα της Μαρίνας Γαλανού. Η πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου… Και συνεχίζεται από την παρούσα διοίκηση.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ανακοίνωσε , σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Θα αφορά την ορατότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μέλος της επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Στχός είναι η δημιουργία προγράμματος κατάρτισης όλων των δημόσιων υπαλλήλων για ζητήματα που αφορούν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Μαρία Γαβουνέλη, επισήμανε ότι οι προτάσεις της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ προσώπων κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Την αντιμετώπιση των διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ σε όλα τα επίπεδα και την καταπολέμηση όλων των μορφών ρατσιστικής βίας.

Η κ. Γαβουνέλη υπογράμμισε ακόμη ότι την επόμενη ημέρα η Εθνική Επιτροπή «θα ήθελε να δει την πλήρη ανανέωση του οικογενειακού δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του γάμου για όλους τους ανθρώπους που ζουν στη χώρα».

Το 2021 είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά παγκοσμίως όσον αφορά στη βία κατά των διεμφυλικών ατόμων

Ο αριθμός των τρανς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους φέτος σε όλο τον κόσμο σημείωσε αύξηση κατά 7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Με αποτέλεσμα; Το 2021 να είναι η πιο θανατηφόρα χρονιά όσον αφορά στη βία κατά των διεμφυλικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΔ, κατά τη χρονική περίοδο 1 Οκτωβρίου 2020 – 30 Σεπτεμβρίου 2021 καταγράφηκαν 375 δολοφονίες τρανς ανθρώπων.

Featured image: unsplash.com/@ctj

Πηγή: lifo.gr

You may also like