Weekend comfort food: “Βαρκούλες” γλυκοπατάτας με κοτόπουλο BBQ

Έφτασε σαββατοκύριακο και είναι η ώρα για ένα γεύμα ιδιαίτερο που ωστόσο δε θα μας αναγκάσει να περάσουμε ώρες ατελείωτες στην κουζίνα μας! Γι΄ αυτό κι η κουλτούρα του comfort food μας έχει γίνει τόσο αγαπητή και στην Ελλάδα. Επίσης, ιδιαίτερα δημοφιλής φαίνεται να γίνει στην ελληνική αγορά και η γλυκοπατάτα κι ουχί αδίκως, μια που συνδυάζει γεύση κι οφέλη σε πακέτο – ευκαιρία! Η συνταγή που σας προτείνουμε χρειάζεται μισή ωρίτσα και μόνο τρία υλικά!

               Τι θα χρειαστούμε για 2 μερίδες (4 αν είναι συνοδευτικό)
  • 2 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες στη μέση
  • 450 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλυτζάνι BBQsauce της επιλογής σας
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κρεμμυδάκι για γαρνίρισμα
               Τι κάνουμε;
  1. Σε ταψί όπου έχουμε απλώσει λαδόκολλα τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω. Ψήνουμε τις πατάτες για περίπου 35 λεπτά στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 220°C. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να είναι και λιγότερος, ανάλογα με το μέγεθός τους, επομένως ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει.
  2. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη BBQ sauce για πέντε έως δέκα λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα.
  3. Απλώνουμε με κουτάλι το μείγμα του κοτόπουλου με τη sauce στις πατάτες και γαρνίρουμε με επιπλέον BBQ sauce και με το μαϊντανό ή το κρεμμυδάκι.
  4. Bon appétit!

Βρείτε αυτή τη λαχταριστή συνταγή και πολλές ακόμη ιδέες στο The Comfort Of Cooking!

               Photo credits: The Comfort Of Cooking

You may also like