Πρόταση για βιβλίο: “Η Εξαφάνιση της Στέφανι Μέιλερ”

Λίγο που βρισκόμαστε στο φινάλε μίας έντονης μέρας, λίγο οι χειμωνιάτικες θερμοκρασίες… Είναι -για μένα- συνθήκες που σε προσκαλούν να καθίσεις αναπαυτικά στο σαλόνι και να ταξιδέψεις με ένα καλό βιβλίο. Η πρότασή μου έρχεται από το συγγραφέα που έκανε θραύση με την “Αλήθεια Για Την Υπόθεση Χάρρυ Κέρμπερτ”… Με τον Joël Dicker να επιστρέφει.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

               Ιούλιος, 1994. Στη γραφική Όρφια των Χάμπτονς κι ενώ η πόλη ετοιμάζεται για το πρώτο της πολιτισμικό φεστιβάλ... Ένας τετραπλός φόνος θα ταράξει τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους.

               Είκοσι χρόνια μετά κι ενώ ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί… Ο αστυνόμος Τζέσι Ρόζενμπεργκ δέχεται μία απρόσμενη επίσκεψη από τη Στέφανι Μέιλερ, μία νεαρή δημοσιογράφο που ισχυρίζεται πως η υπόθεση της Όρφια πρέπει να ξανανοίξει... Καθώς ο δράστης ήταν κάποιος άλλος. Αρχικά θα παραξενευτεί από την επιμονή της δημοσιογράφου. Όμως όταν αυτή θα εξαφανιστεί μυστηριωδώς, ο Τζέσι αντιλαμβάνεται πως δε μπορεί να αφήσει το αστυνομικό σώμα αν δε μάθει το γιατί. Κι όσο η έρευνά το προχωρά, τόσο βγαίνουν στην επιφάνεια μυστικά και ψέματα που είχαν καθοριστικές επιπτώσεις.

               Έχοντας συστηθεί στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό με την “Αλήθεια Για Την Υπόθεση Χάρρυ Κέρμπερτ” και διατηρώντας το θαυμασμό μας όταν έφτασε στα βιβλιοπωλεία και το  “Σπίτι Των Μπάλτιμορ”, ο Dicker επανέρχεται με μία συγκλονιστική ιστορία μυστηρίου που εμφανώς έχει αφήσει το στίγμα της σε κάθε χαρακτήρα που εμφανίζεται στις περίπου 730 σελίδες. Με μία έξυπνη χρήση flashbacks, ο συγγραφέας καταφέρνει όχι μόνο μας παρακινήσει να ξετυλίξουμε κι εμείς αυτό το επίμονο κουβάρι… Αλλά ταυτόχρονα μας τονίζει πόσο καθοριστικό ήταν το καλοκαίρι του 1994 για τους περισσότερους χαρακτήρες της ιστορίας.

My opinion

Κάθε κεφάλαιο ανοίγει κι ένα μικρό κουτί της Πανδώρας που περιέχει κι από ένα κομμάτι του παζλ… Κι ο Dicker μας προσκαλεί να βάλουμε τα κομμάτια στη θέση τους για να αποκαλυφθεί η πλήρης εικόνα και να διαλευκανθεί το τι εντόπισε η Στέφανι Μέιλερ προτού θορυβήσει τον Τζέσι. Πρόκειται για ένα βιβλίο όπου θα διαπιστώσετε πως η αλλαγή της σελίδας γίνεται τόσο αβίαστα που θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο γρήγορα θα φτάσετε τελικά στην αποστομωτική λύση του μυστηρίου!

               “Η Εξαφάνιση Της Στέφανι Μέιλερ” κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση του Γιάννη Στρίγκου. Μην τη χάσετε!

Featured image: unsplash.com/@jessbaileydesigns

You may also like