Πρόταση για dvd: “Οι Αταίριαστοι”

atairiastoiΚαλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Ελπίζω κι αυτό το σαββατοκύριακο να διασκεδάσατε και να χαλαρώσατε! Κι αν σας πετυχαίνω στη φάση που μία ταινία στο σπίτι θα συμπλήρωνε αυτή τη χαλάρωση, τότε σας έχω μία διασκεδαστική “κωμωδία” από τη Γαλλία για απόψε!

Ο Ousmane Diakhité (Omar Sy) είναι αστυνομικός της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος των προαστίων του Παρισιού που προσπαθεί να ξεσκεπάσει ένα κύκλωμα παράνομου τζόγου. Με αφορμή τη δολοφονία της συζύγου του Προέδρου το Γαλλικού Εργατικού Συνδικάτου, ο ντετέκτιβ του Εγκληματολογικού Τμήματος του Παρισιού François Monge (Laurent Lafitt) θα αναγκαστεί, παρά τις αντιρρήσεις του, να συνεργαστεί με τον Ousmane, καθώς τελικά οι δύο υποθέσεις τους συνδέονται. Πράγμα που σημαίνει πως αν διαλευκανθεί η μία υπόθεση, αυτόματα βρίσκεται κι η λύση της άλλης. Μόνο που ο Ousmane κι ο François είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι άνθρωποι, από αντίστοιχα διαφορετικούς κόσμους. Ο Ousmane, μεγαλωμένος στα γκέτο και πιο πολύ άνθρωπος του «πεδίου» ενώ ο François εκλεπτυσμένος με βλέψεις για προαγωγή. Οι διαφορές του κάνουν την εμφάνισή τους από πολύ νωρίς. Άραγε ο κοινός στόχος θα γίνει αφορμή για να παραμεριστούν;

atairiastoi 4Η ταινία «De L’ Autre Côté Du Périph» είναι μία ιδέα των Eric και Nicolas Altmayer, με τον David Charhon να συνυπογράφει το σενάριο και να αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία.

Αν κι οι δουλειές του Charhon δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στο ευρύ κοινό – εκτός αν κάποιος το έχει ΠΑΡΑ πολύ με τις γαλλικές παραγωγές – οι «Αταίριαστοι» είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πρόκειται για μία κωμική περιπέτεια, με τη συνύπαρξη των δύο εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων να είναι το κυριότερο συστατικό για αυτή τη «χημική» ένωση. Αναφορικά με το κωμικό κομμάτι, το δίδυμο των Sy και Lafitt μοιάζει απόλυτα ταιριαστό με τις ατάκες να πέφτουν σα… σφαίρες από μυδραλιοβόλο κι οι διάλογοι να είναι καυστικοί κι έξυπνοι. Από εκεί κι ύστερα στην ταινία αποδεικνύεται πως οι όποιες διαφορές – κοινωνικές, φυλετικές, επαγγελματικές, μιλάμε για ένα ευρύ φάσμα πεδίων – μπορούν πάντα να μπούνε στην άκρη όταν – όπως προείπα – ο στόχος είναι κοινός. Και κάπου εκεί είναι που μπαίνουν κι οι γρήγορα εξελισσόμενες σκηνές δράσης που δίνουν έναν άλλο αέρα στο σύνολο της ταινίας.
Για να μη σας τα πολυλογώ, οι «Αταίριαστοι» θα σας χαλαρώσουν, χωρίς να σας κάνουν με τίποτα να βαρεθείτε! Καλή διασκέδαση!

Πρωταγωνιστούν: Omar Sy, Laurent Lafitt, Sabrina Ouazani, Lionel Abelanski, André Marcon, Youssef Hajdi κ.α.

You may also like