Πρόταση για Dvd: 13 Going On 30

Βράδυ Κυριακής, αύριο οι περισσότερη θα απολαύσουν την εθνική αργία, όμως η βραδιά ενδείκνυται να χαλαρώσουμε το σαλόνι με μία καλή ταινία. Απόψε θα μάθουμε πως η ενηλικίωση… δεν είναι τα πάντα!

               Όταν η 13χρόνη Jenna (Christa B. Allen) αποφασίζει να κάνει ένα πάρτυ γενεθλίων για να εντυπωσιάσει την παρέα των πιο δημοφιλών κι υπερφίαλων κοριτσιών του σχολείου της, προφανώς και δε φανταζόταν πως θα καταλήξει κλεισμένη και με τα μάτια δεμένα σε μία ντουλάπα. Στην απόγνωσή της και κλαίγοντας εύχεται να γινόταν 30 χρονών. Απίστευτο, αλλά… η ευχή της πραγματοποιείται! Κι έτσι η Jenna (Jennifer Garner) ξυπνάει το επόμενο πρωί πλήρως ανεπτυγμένη σωματικά, σ’ένα πολυτελές διαμέρισμα κι ανακαλύπτει πως δουλεύει σ’ ένα περιοδικό μόδας. Πανικόβλητη, αποφασίζει να βρει το μόνο της φίλο, το Matty, ο οποίος όμως κι αυτός είναι πλέον ενήλικας (Mark Ruffalo) και της λέει πως έχουν να μιλήσουν περίπου 17 χρόνια, μια που στο μεταξύ έγινε κι η ίδια ένα “δημοφιλές κορίτσι”. Αν κι εντυπωσιασμένη από τη ζωή της, η Jenna προτιμά να κάνει παρέα με έφηβα κορίτσια και, στην ουσία, κι η ίδια είναι ακόμη παιδί. Παρ’ όλα αυτά, αυτή η μαγική της εμπειρία θα γίνει μάθημα ζωής και θα καταλάβει τι πραγματικά έχει σημασία πέρα από το να είναι κανείς… δημοφιλής στο σχολείο!

               Η ταινία “13 Going On 30” είναι μία δημιουργία των σεναριογράφων John Goldsmith και Cathy Yuspa κι είναι η δεύτερη συνεργασία τους για τη μεγάλη οθόνη μετά το “What Women Want” του 2000. Η σκηνοθεσία είναι του Gary Winick (“Bride Wars”, 2009).

               Αν και δεν έχει να μας προσφέρει κάτι που δεν έχουμε δει σε παρόμοιες εκδοχές στο παρελθόν (θα λέγαμε πως θυμίζει κάπως το “Big” του 1988), δεν παύει να είναι μία ταινία που προσφέρει μία ανάλαφρη νότα και διάθεση. Αυτό που την κάνει ενδιαφέρουσα είναι πως μέσα από το χιούμορ της επικεντρώνεται στο πώς όλοι μας ονειρευόμαστε πως “όταν μεγαλώσουμε θα…”, ωστόσο πολλές φορές η πραγματικότητα φέρνει άλλες εξελίξεις. Σαφώς και δε λέμε πως είναι ανέφικτο να επιτύχει κανείς όσα ονειρεύτηκε όταν ήταν νεότερος, όμως αν αναλογιστούμε τι μπορεί να θυσιάσουμε για να αποκτήσουμε όσα επιθυμούμε (εν προκειμένω γνήσιες ανθρώπινες σχέσεις, όπως της Jenna με το Matty), ίσως μας κάνει να αναθεωρήσουμε τις προτεραιότητές μας. Επιγραμματικά, το “13 Going On 30” προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα μιάμισης ώρας που παράλληλα λειτουργεί κι ως τροφή για σκέψη.

               Για τις ικανότητες του Mark Ruffalo στις κομεντί γνωρίζαμε ήδη κι είναι πάντα απόλαυση να τον βλέπουμε να μεταμορφώνεται κάθε φορά αναλόγως με τις απαιτήσεις του ρόλου. Η έκπληξη, όμως είναι η Jennifer Garner. Έχοντάς τη συνηθίσει σε πιο σκληρούς ρόλους, όπως στην τηλεοπτική σειρά “Alias” ή την “Elektra” της Marvel, η ερμηνεία της στην ταινία είναι μία αναπάντεχη αποκάλυψη, καθώς καταφέρνει να αφομοιώσει την παιδική αθωότητα που χαρακτηρίζει το ρόλο της.

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι8 εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

               Πρωταγωνιστούν: Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer, Andy Serkis, Kathy Baker, Phil Reeves, Lynn Collins κ.α.

You may also like