Πρόταση για dvd: “Two Weeks Notice”

Two Weeks Notice 1 Η Lucy Kelson (Sandra Bullock) είναι μία φιλελεύθερη δικηγόρος με ανησυχίες για τα περιβαλλοντικά. Γι’ αυτό άλλωστε κι εξειδικεύεται σ’ αυτό το τμήμα του νόμου. Στην προσπάθειά της να σώσει ένα κοινοτικό κέντρο από την κατεδάφιση, πιάνει δουλειά δίπλα στον ανώριμο δισεκατομμυριούχο George Wade (Hugh Grant) του οποίου κι η εταιρεία είναι που σχεδιάζει την κατεδάφιση του κοινοτικού κέντρου. Μόνο που τα καθήκοντά της αφορούν ο,τιδήποτε ΕΚΤΟΣ από νομικά ζητήματα της εταιρείας, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η Lucy να δίνει στο George την παραίτησή της και δύο εβδομάδες προθεσμία για να βρεθεί και να εκπαιδευτεί η αντικαταστάτριά της. Όταν όμως αυτή εμφανιστεί και γνωρίζοντας τη λατρεία του George για το ωραίο φύλο, η Lucy θα αρχίσει να νιώθει τα πρώτα τσιμπήματα ζήλειας!

Το «Δύο Εβδομάδες Προθεσμία» είναι «γέννημα θρέμμα» του Mark Lawrence («Music and Lyrics» και τις δύο ταινίες «Miss Gongeniality»), ο οποίος ανέλαβε τόσο το σενάριο όσο και τη σκηνοθεσία της ταινίας. Πρόκειται για μία κομεντί από αυτές που προτιμώ καθώς έχει έξυπνο χιούμορ, αστείες καταστάσεις, ενώ το πείραμα της χημείας ανάμεσα στο Hugh Grant και τη Sandra Bullock κρίνεται επιτυχές. Επιπλέον, το ρομαντικό στοιχείο δεν κυριαρχεί από την αρχή της ταινίας – ναι, ΟΚ, συμφωνώ πως είναι αναμενόμενο πως κάποια στιγμή κάτι θα εκδηλωθεί μόλις οι δύο χαρακτήρες συναντιούνται, απλά το καλό είναι πως δεν είναι από την αρχή της ταινίας εκείνο το «boy meets girl and they fall in love in an instant»!

Two Weeks Notice 5Και μια που είπαμε για τη χημεία ανάμεσα στους δύο ηθοποιούς. Ξεκινώντας από τη Sandra Bullock, φαίνεται πως στον Lawrence άρεσε η απήχηση που είχε το 2000 η ηθοποιός στην πρώτη ταινία «Miss Με Το Ζόρι» ως μία «άχαρη» γυναίκα που κρύβει επιδέξια έναν κύκνο μέσα της – σε πολύ μεγάλο βάθος! Και με κάνει να ξεχνάω εκείνο το απαράδεκτο «Gravity»… δυστυχώς μετά το ξαναθυμάμαι, αλλά δεν είναι της παρούσης!

Όσο για το Hugh Grant: την ίδια χρονιά, λίγο πριν το «Two Weeks Notice» είχε κυκλοφορήσει η ταινία «About A Boy», όπου ο Grant υποδυόταν πάλι έναν ανώριμο τύπο που χρειάζεται ένα «ισχυρό σοκ» για να σοβαρευτεί. Προφανώς αυτό ιντρίγκαρε το Lawrence και σκέφτηκε να δοκιμάσει πως αυτός ο τύπος θα «κολλούσε» με μία άχαρη μεν, δυναμική δε γυναίκα.

Κι όπως είπαμε, η χημεία αποδείχτηκε τόσο καλή, ώστε τώρα που χαλαρώνετε μετά τις βουτιές σας να καθίσετε και να απολαύσετε την ταινία!

Πρωταγωνιστούν: Sandra Bullock, Hugh Grant, Alicia Witt, David Haig, Dana Ivey, Robert Klein, Dorian Missick κ.α.

You may also like