Πρόταση για dvd: Ant-Man

Ant-Man 1Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Πώς μου είστε; Πλησιάζει το τέλος ενός ακόμη όμορφου (ελπίζω) σαββατοκύριακου και πιθανώς πολλοί από εσάς να ψάχνετε μία ταινία για το σπίτι.

Καθώς το «Captain America: Civil War» είναι το “talk of the town” blockbuster αυτών των ημερών, σκέφτηκα να μείνουμε λίγο ακόμη στο κλίμα. Αλήθεια, δε σας κάνει εσάς εντύπωση πώς ο Ant-Man έφτασε να γίνεται μέλος της ομάδας του Captain America στη μάχη ενάντια σ’ εκείνη του Iron Man; Ε, ας μάθουμε μερικές λεπτομέρειες παραπάνω!

Ο Scott Lang (Paul Rudd) είναι ένας κλέφτης ο οποίος μόλις αποφυλακίζεται και μένει στο σπίτι του πρώην συγκρατούμενού του, Luis (Michael Peña). Είναι αποφασισμένος να κάνει μία τίμια ζωή και να αφήσει πίσω το έγκλημα, αλλά αδυνατεί να βρει μία σταθερή δουλειά ώστε να στηρίξει οικονομικά την κόρη του που μένει με την πρώην σύζυγό του. Έτσι ο Lang αποφασίζει να δεχθεί να κάνει μία ληστεία, με το ρίσκο φυσικά όλη του η προσπάθεια για τιμιότητα κι εξιλέωση να πάει στράφι. Έκπληκτος, όμως θα ανακαλύψει πως στόχος ήταν να πάρει στα χέρια του μία περίεργη στολή, η οποία… μικραίνει όποιον τη φοράει. Η ληστεία ήταν σχέδιο του Dr. Henry “Hank” Pym (Michael Douglas), ο οποίος προσπαθώντας να προστατεύσει την τεχνολογία σμίκρυνσης, χρειάζεται το Lang ώστε να εμποδίσει τα ύποπτα σχέδια πώλησης του Yellowjacket, μίας παρόμοιας στολής με του Ant-Man την οποία επιμελήθηκε ο πρώην προστατευόμενος του Pym, Darren Cross (Corey Stoll). Έτσι, με τη βοήθεια του Pym, αλλά και της επιφυλακτικής κόρης του Pym, Hope Van Dyne (Evageline Lilly), o Scott προετοιμάζεται για μία περιπέτεια που σίγουρα δε φανταζόταν ποτέ, καθώς αναμένεται να αλλάξει τη ζωή του.

Η ταινία «Ant-Man» βασίζεται στους χαρακτήρες και τις ιστορίες των δημιουργών της Marvel Stan Lee, Jack Kirby και Larry Lieber. Το σενάριο συνυπογράφουν οι Edgar Wright, Joe Cornish (και οι δύο έγραψαν το σενάριο του «The Adventures of Tintin», 2011), Adam McKay («Anchorman: The Legend of Ron Burgundy», 2004) και ο ίδιος ο Paul Rudd. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Peyton Reed («The Break-Up», 2006).

Ant-Man 3Η αλήθεια είναι πως ο Ant-Man, τουλάχιστον μέσα από την ταινία, αντιμετωπίστηκε αρχικά με δυσπιστία. Νομίζω, όμως, πως τα trailers αδίκησαν κάπως την ταινία. Ενώ την παρουσίαζαν σαν… κομεντί με κεντρικό χαρακτήρα έναν (τελικά) ήρωα κι ενδιάμεσα δράση, η ταινία είναι πιο ενδιαφέρουσα. Κι ενώ ξεκίνησα να τη βλέπω με δυσπιστία, ομολογώ πως μετά την απόλαυσα. Εντάξει, δε συγκρίνεται με τη δυναμική των δύο ταινιών «Thor» για παράδειγμα – αναφορικά με το Marvel Cinematic Universe μιλώ. Αλλά όπως και να έχει, η ιστορία ενός κλέφτη που στην πορεία εξελίσσεται σε ήρωα (γιατί ήρωας είναι, μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε για spoiler!) είναι ενδιαφέρουσα. Και φυσικά, καθώς o Scott εκπαιδεύεται, τόσο νιώθει πιο κοντά στην εξιλέωση που έψαχνε και στο να καταφέρει να το δει η κόρη του σαν το δικό της ήρωα. Επιπλέον, η συνύπαρξη δράσης με χιούμορ είναι τόσο αρμονική που σε χαλαρώνει κατά τη ροή της ταινίας. Άσε που χρειάζεται όταν «μυρίζεσαι» πως θα επακολουθήσει» ο… κακός χαμός – έστω και σε διαστάσεις μυρμηγκιού!

Πώς «κολλάει» τώρα ο Scott Lang/Ant-Man με την #TeamCap; Ε, εκεί πρέπει να έχετε ανοιχτά τα μάτια σας! ;)

Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όπως κι εγώ!

Πρωταγωνιστούν: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Corey Stoll, Judy Greer, Michael Peña, Bobby Cannavale, Anthony Mackie κ.α.

You may also like