Πρόταση για DVD: As good as it gets

As good as it getsΟ Μέλβιν Γιούνταλ είναι ένας δημοφιλής συγγραφέας best seller. Δημοφιλής όσον αφορά τη δουλειά του, βέβαια, γιατί ως άνθρωπος όχι και τόσο. Είναι μισάνθρωπος, μικροβιοφοβικός, καταναγκαστικός κι ο κόσμος τον φοβάται. Η ζωή του, όμως θ’ αλλάξει όταν θα αναγκαστεί να αναλάβει το σκύλο του gay ζωγράφου και γείτονά του Σάιμον έπειτα από μία επίθεση εναντίον του κι όταν η Κάρολ, η μόνη σερβιτόρα του εστιατορίου όπου συχνάζει ο Μέλβιν που είναι ικανή να τον «ρεγουλάρει», αφήνει τη δουλειά της. Ενώ αρχικά ο Μέλβιν θα νιώσει πως η ζωή του όπως την ήξερε καταρρέει, θα αντιληφθεί πως ο τρόπος που αντιμετώπιζε τα πάντα γύρω του ήταν λάθος.

Το «Καλύτερα δε γίνεται» είναι μία ταινία που καθιστά απολαυστική τη «μεταμόρφωση» ενός κατά τ’ άλλα αντιπαθέστατου χαρακτήρα. Μία ιστορία όπου οι εξελίξεις ιντριγκάρουν και συγκινούν τους θεατές. Οι James L. Brooks και Mark Andrus υπογράφουν ένα σενάριο με ευρηματικές καταστάσεις όπου οι έξυπνες ατάκες… δίνουν και παίρνουν, ενώ ο Brooks αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία με επιτυχία, κάνοντας μοναδική κάθε σκηνή. Στο δε καστ παρελαύνει μία ξεχωριστή παρέα με «μπροστάρη» τον «τρελό» του Hollywood Jack Nicholson, ο οποίος πραγματικά μοιάζει λες κι ο χαρακτήρας του Μέλβιν δημιουργήθηκε αποκλειστικά για εκείνον. Η Helen Hunt εντυπωσιάζει στο ρόλο της Κάρολ, της γυναίκας που θα συντελέσει καθοριστικά στη μεταμόρφωση του Μέλβιν, ενώ όταν βλέπεις τον Greg Kinnear στο ρόλο του gay Σάιμον σκέφτεσαι «όσο ανάποδος και να είναι ένας άνθρωπος, πώς γίνεται να μην είναι συμπαθής μία φυσιογνωμία σαν το Σάιμον». Και πείτε μου με το χέρι στην καρδιά: έχετε ξανακούσει ΤΕΤΟΙΟ κομπλιμέντο; Και ποιος θα το έλεγε καλύτερα από τον τρελάρα Nicholson;

Nicholson & HuntΗ ταινία ήταν υποψήφια σε επτά κατηγορίες για τα Βραβεία Ακαδημίας (ταινία, πρωτότυπο σενάριο, μουσική, μοντάζ, Α’ ανδρικό ρόλο, Β’ ανδρικό ρόλο για τον Kinnear και Α’ γυναικείο). Και μπορεί το 1997 ο «Τιτανικός» του James Cameron να σάρωσε με 11 βραβεία στην 70η Τελετή Απονομής, αλλά τελικά ήταν δύο τα παγόβουνα που συνάντησε και δεν το άφησαν να μαζέψει κι άλλα βραβεία κι ακούγανε στα ονόματα Jack Nicholson και Helen Hunt!


Πρωταγωνιστούν:
Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr., Shirley Knight κ.α.

You may also like