Πρόταση για dvd: Bastille Day (ή The Take)

Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Πώς μου είστε; Άλλο ένα όμορφο καλοκαιρινό σαββατοκύριακο πλησιάζει στο τέλος του κι ελπίζω να το απολαύσατε στο έπακρο! Αν, λοιπόν, ψάχνετε μία ιδέα για μία χαλαρή ταινιούλα στο σπίτι, εγώ είμαι εδώ για εσάς. Για απόψε σας έχω μία ευχάριστη περιπέτεια που μας ταξιδεύει στο Παρίσι.

Ο Michael Mason (Richard Madden) είναι ένας νεαρός πορτοφολάς που δραστηριοποιείται στο Παρίσι. Την παραμονή της εθνικής εορτής της Γαλλίας, της Ημέρας της Βαστίλλης, θα κλέψει την τσάντα μίας νεαρής γυναίκας στην οποία δε θα βρει και τίποτα αξιόλογο, οπότε και θα την παρατήσει σε μία μικρή πλατεία. Η τσάντα, όμως, περιέχει μία βόμβα που προοριζόταν για τα γραφεία του Εθνικιστικού Κόμματος της χώρας κι έτσι όταν εκρήγνυται, τέσσερις άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους, ενώ λίγο μετά οι τρομοκράτες εκμεταλλεύονται το χτύπημα και μεταδίδουν μέσω διαδικτύου το μανιφέστο τους, με την απειλή πως την επόμενη μέρα η Γαλλία “θα γονατίσει”. Οι γαλλικές αρχές θα κινητοποιηθούν σε συνεργασία με τη CIA και την αναζήτηση του Manson αναλαμβάνει ο πράκτορας της CIA Sean Briar (Idris Elba), ο οποίος θέλει με αυτήν την υπόθεση να εξιλεωθεί, τρόπον τινά, για τους λάθος χειρισμούς σε μία προηγούμενη αποστολή του. Όταν, όμως, ο Michael κι ο Briar συναντηθούν, θα καταλάβουν πως πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να βρουν τους υπεύθυνους, καθώς τα ίχνη οδηγούν σε απρόσμενα μονοπάτια.

Η “Μέρα της Βαστίλλης” είναι μία έμπνεσυη των σεναριογράφων Andrew Baldwin και James Watkins, με το δεύτερο να αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία (“The Woman In Black”, 2012).

Η αλήθεια είναι πως η ταινία δεν έχει τον ίδιο παλμό έντασης όπως οι ταινίες με τον Jason Bourne ή την “Επικίνδυνη Αποστολή”, καθώς οι όποιες ανατροπές δεν εκπλήσσουν ιδιαίτερα, με τις εξελίξεις να είναι κάπως προβλέψιμες. Παρ’ όλα αυτά, η δράση δε λείπει, η ροή είναι γρήγορη (οπότε το σίγουρο είναι πως ο θεατής δε θα βαρεθεί) και είναι μία καλή επιλογή αν κάποιος αναζητά μία περιπέτεια όπου δε χρειάζεται να βάλει το όποιο αστυνομικό του δαιμόνιο να δουλέψει υπερωρίες. Επιπλέον, ο Idris Elba δίνει μικρά δείγματα του τι είναι ικανός να κάνει στην κατηγορία των ταινιών δράσης – πού να τον επέλεγαν, τελικά και για το ρόλο του 007! Και μια που η ταινία διαρκεί μόλις ενενήντα λεπτά, είναι ακριβώς αυτό που προανέφερα: μία ευχάριστη περιπέτεια, ιδανική για ένα καλοκαιρινό κυριακάτικο βραδάκι κατά το οποίο θέλουμε να “γεμίσουμε τις μπαταρίες” λίγο ακόμη για τη βδομάδα που ξεκινά την επόμενη μέρα. Άλλωστε, πάντα είναι ωραίο ένα ταξίδι στο Παρίσι… έστω και μέσω του σινεμά!
Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όπως κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

Πρωταγωνιστούν: Idris Elba, Richard Madden, Charlotte Le Bon, Kelly Reilly, José Garcia, Thierry Godard κ.α.

You may also like