Πρόταση για dvd: Dark Shadows

Dark_Shadows_1

Μέην, 1776:  Ο Barnabas Collins (Johnny Depp) είναι ο πιο ισχυρός άντρας του Collinsport. Είναι πλούσιος, είναι ο λόγος της οικονομικής ευμάρειας της μικρής αυτής πόλης κι είναι ένας αδιόρθωτος playboy. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν απαρνηθεί την αγάπη της Angelique (Eva Green). H Angelique είναι μάγισσα γι’ αυτό κι η εκδίκησή της θα είναι αμείλικτη. Μεταμορφώνει τον Barnabas σε βρικόλακα και τον θάβει ζωντανό – καλά ΟΚ, αυτό παίζεται με τους βρικόλακες! Διακόσια χρόνια μετά, ο Barnabas απελευθερώνεται από την υπόγεια φυλακή του, βρίσκεται σ’ έναν κόσμο που δε μοιάζει σε τίποτα μ’ εκείνον που ήξερε και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να τρέξει στην έπαυλή του, το Collinswood. Εκεί θα βρει τους απογόνους του οι οποίοι όχι μόνο προσπαθούν να δεχθούν τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί, αλλά κι ο καθένας έχει από ένα σκοτεινό μυστικό.

Η μόνη που γνωρίζει το μυστικό του Barnabas είναι η κεφαλή της οικογένειας, Elizabeth (Michelle Pfeiffer). Ο Barnabas αποφασίζει τότε να αναστήσει την παλιά δόξα της οικογένειας Collins, μόνο που μπροστά του θα βρει πάλι την Angelique, η οποία όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να έχει το πάνω χέρι στο Collinsport. Θα καταφέρει ο Barnabas να βοηθήσει την οικογένειά του, αλλά και να σπάσει την κατάρα;

Dark_Shadows_6Η ταινία του Tim Burton βασίζεται στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά του 1966, δημιουργία του Dan Curtis και τη μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη ανέλαβαν οι John August και Seth Grahame – Smith. Παρ’ όλο που – ομολογουμένως – έχει μία αύρα αρκετά διαφορετική από άλλες ταινίες του γνωστού σκηνοθέτη, ο θεατής μπορεί να την παρακολουθήσει ευχάριστα σαν ένα «παραμύθι για μεγάλα παιδιά». Σίγουρα δεν έχει εκείνα τα surreal στοιχεία που γνωρίζουμε από άλλες ταινίες, όπως την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» ή το «Big Fish», αλλά σίγουρα δε μειώνει το ενδιαφέρον.

Μάλιστα είναι αρκετά ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί ο Barnabas να εγκλιματιστεί στην εποχή των «παιδιών των λουλουδιών», του rock ‘n’ roll και της ισότητας των φύλων. Θα την πρότεινα, μάλιστα, ως πρώτη γεύση σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη δουλειά του Tim Burton προτού δούνε κάποια άλλη ταινία. Κι επειδή βγήκε σε μία περίοδο που η βαμπιρομανία χτύπησε κόκκινο με παραγωγές όπως το «Twilight Saga» και το «True Blood», θεωρώ πως ήταν από τις καλύτερες επιλογές ανάμεσα σε όσα προανέφερα!
5b25e32d7bb15f23114305b9f9d9736bΑπό το cast δε λείπουν οι αγαπημένοι του Tim Burton Johnny Depp κι Helena Bonham Carter, με τον Depp να μεταμορφώνεται για άλλη μία φορά για τις ανάγκες του ρόλου, εν αντιθέσει με την Bonham Carter το οποίο ομολογώ με παραξένεψε κομμάτι, καθώς δεν την είχα συνηθίσει σε… νορμάλ εμφανίσεις! Ιδανική η επιλογή της Michelle Pfeiffer για το ρόλο της αποφασιστικής Elizabeth Collins, ενώ επίσης απολαυστική η Eva Green στο ρόλο της κακιάς Angelique. Τέλος, οι φίλοι του rock ‘n’ roll θα απολαύσουν την guest εμφάνιση του Alice Cooper!


Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Eva Green, Helena Bonham Carter, Jonny Lee Miller, Jackie Earle Haley κ.α.

You may also like