Πρόταση για dvd: Deadpool

Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Άλλο ένα όμορφο καλοκαιρινό σαββατοκύριακο πλησιάζει στο τέλος του. Ελπίζω να το περάσατε όμορφα σε κάποια παραλία και με καλή παρέα!

Με αφορμή την έναρξη των γυρισμάτων του sequel του “Deadpool” (για τα οποία η Νατάσσα μας χάρισε και μία μικρή γεύση!), σκέφτηκα πως είναι ευκαιρία να θυμηθούμε (και κάποιοι να γνωρίσουν) το πώς μας συστήθηκε ο αγαπημένος αντιήρωας της Marvel Comics!

Ο Wade Wilson (Ryan Reynolds) είναι ένας πρώην πεζοναύτης που αποπέμφθηκε από τις Ειδικές Δυνάμεις και πλέον εργάζεται ως μισθοφόρος. Είναι ερωτευμένος με τη Vanessa (Morena Baccarin) και ζει τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του… μέχρι που ο καρκίνος μπαίνει σε αυτήν. Προκειμένου η Vanessa να μην αναγκαστεί να βιώσει την οδύνη της επερχόμενης απώλειας, ο Wade αποφασίζει να συμμετάσχει σε μία επιστημονική διαδικασία που υπόσχεται να τον θεραπεύσει. Η επιθετική “θεραπεία” δίνει στα κύτταρά του τη δυνατότητα να αναπλάθονται, ο καρκίνος εξαφανίζεται, αλλά ο Wade παραμορφώνεται σε όλο του το κορμί, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει πως ο Wade ήταν απλά ένα πειραματόζωο το οποίο κάποιοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν για τους δικούς τους (και σίγουρα ουχί αγαθούς) στόχους. Έτσι αναζητά τον Ajax (Ed Skrein), τον άνθρωπο που τον έφτασε σε αυτό το σημείο προκειμένου να διορθώσει την κατάσταση. Κι επειδή έχει ένα ιδιαίτερο attitude, ο Wade θα γίνει ο μασκοφόρος Deadpool.

Ο “Deadpool” εμπνέεται από τους δημιουργούς του χαρακτήρα Rob Liefeld και Fabian Nicieza για λογαριασμό της Marvel Comics. Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν οι Rhett Reese και Paul Wernick (οι δυο τους είχαν συνεργαστεί το 2009 για το “Zombieland”), ενώ τα ηνία της σκηνοθεσίας κρατά ο Tim Miller στην πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους.

Γιατί ο “Deadpool” ενθουσίασε τους φίλους των comics (κι όχι μόνο αυτούς);

Πρώτα απ’ όλα γιατί ο Miller διατηρεί την ιδιαιτερότητα του Deadpool όπου ο (αντι)ήρωας αναγνωρίζει πως είναι αποκύημα της φαντασίας κάποιων. Άλλωστε ο χαρακτηρισμός “Merc with a mouth” έχει διπλή έννοια. Όχι μόνο επειδή όταν ανοίγει το στόμα του… δε σταματάει, αλλά κι επειδή έγινε γνωστός στο κοινό με τη θεατρική τακτική του “breaking the fourth wall”, δηλαδή να απευθύνεται στο κοινό ο εκάστοτε χαρακτήρας γνωρίζοντας πως είναι μέρος μίας φανταστικής ιστορίας. Η αυτογνωσία αυτή του Deadpool είναι που τον κάνει αγαπητό στο κοινό ακόμη κι όταν με τα katanas του κάνει τον αντίπαλό του… κεμπάπ!

Επίσης, ο Miller έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία απολαυστική ταινία δράσης με πικάντικο χιούμορ (το γέλιο ξεκινάει από τους τίτλους αρχής της ταινίας!) και, παρά το γεγονός πως η ροή “μπλέκει” κάπως προκειμένου να μας εξηγήσει ο Wade πώς έγινε ο Deadpool, δεν μπερδεύει το θεατή, αλλά αντίθετα του διατηρεί άσβηστο το ενδιαφέρον! Τέλος, ο Ryan Reynolds αποδεικνύει πως ο Deadpool είναι επίσημα το alter ego του μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες. Μπορεί πριν μερικά χρόνια ο “Green Lantern” του να μας άφησε απογοητευμένους, αλλά ο Deadpool δε μας αποζημιώνει απλά, μας κάνει να φωνάζουμε “κι άλλο!”! Πράγμα που σημαίνει πως περιμένουμε με αγωνία το sequel! Η μόνη απορία που μένει είναι η εξής: τελικά αρέσουν ή όχι του Deadpool τα… chimichangas;;;

Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ, πράγμα που σας το εγγυώμαι! Α, και μη χάσετε την post credits scene, είναι απολαυστική!


Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T. J. Miller, Gina Carano, Leslie Uggams, Brianna Hildebrand, Stefan Kapičić (φωνή) κ.α.

You may also like