Πρόταση για dvd : “Four Weddings & a Funeral”

Four_weddings_and_a_funeral_posterΤο αφιέρωμά μας στις ταινίες με θέμα το γάμο συνεχίζεται και νομίζω πως θα ήταν τουλάχιστον αμέλεια αν παραλείπαμε την ταινία που θεωρείται σήμα κατατεθέν του γάμου.
Ο Τσάρλι (Hugh Grant) κι οι φίλοι του καλούνται να παρακολουθήσουν πέντε τελετές στην Αγγλία. Συγκεκριμένα… τέσσερις γάμους και μία κηδεία. Αυτές οι τελετές θα αλλάξου τη ζωή όλων. Φυσικά από τις αλλαγές αυτές δε θα γλίτωνε ούτε ο Τσάρλι, μια που όταν γνωρίσει την Αμερικανίδα Κάρι (Andie Macdowell) θα νιώσει πως ίσως ήρθε η ώρα να αφήσει πίσω τον αμετανόητο εργένη που ήταν μέχρι τότε. Είναι, όμως, τόσο απλά τα πράγματα;
Το «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία» του Mike Newell είναι μία κωμωδία όπου το βρετανικό χιούμορ είναι στα καλύτερά του. Πολλοί λένε για το φλεγματικό αυτό χιούμορ πως δεν είναι και τόσο πετυχημένο, αλλά η συγκεκριμένη ταινία ξεφεύγει κατά πολύ από τις «αμερικανιές» του είδους των κομεντί. Κι αυτό γιατί επικεντρώνεται στις σχέσεις ανάμεσα στους ήρωές της και η ύπαρξη της σκηνής της κηδείας είναι ένα πολύ καλό μέσο για να επιτευχθεί ομαλά η μετακύλιση από το γέλιο στη συγκίνηση και ξανά στο γέλιο. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι ο τρόπος που βλέπουν οι ήρωες το γάμο. Είναι μία ιερή υπόσχεση, μία σύμβαση, ένα πάρτυ; Αν δεν έχετε δει την ταινία, θα απαντηθούν οι ερωτήσεις σας όταν την παρακολουθήσετε.
Four_weddings_and_a_funeral_1Στην ταινία εμφανίζονται ηθοποιοί που πραγματικά είναι χάρμα οφθαλμών να τους βλέπει κανείς. Η Andie Macdowell τη δεκαετία του ’90 ήταν στα πάνω της, η Kristin Scott Tomas γλυκύτατη στο ρόλο της καλύτερης φίλης του Τσάρλι κι ο Rowan Atkinson σε έναν ρόλο με στοιχεία που θυμίζει τον – κάπως απροσάρμοστο τύπο – Mr. Bean, και προσωπικά μου άρεσε που είχε μεν στοιχεία του Bean, αλλά δε… μούγκριζε! Τέλος, ο Hugh Grant στο ρόλο του αμετανόητου εργένη που τα χάνει όταν συναντάει τη γυναίκα της ζωής του μας επιβεβαιώνει γιατί τον απολαμβάνουμε στις κομεντί που παίζει.

Πρωταγωνιστούν: Hugh Grant, Andie Macdowell, Kristin Scott Thomas, Simon Callow, John Hannah, David Haig, Rowan Atkinson κ.α.

You may also like