Πρόταση για dvd: Guardians Of The Galaxy Vol. 2

Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι The K-Magazine! Πώς μου είστε αυτό το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου; Ελπίζω να απολαύσατε έστω μία σύντομη απόδραση σε κάποια παραλία με καλή διάθεση και παρέα, φυσικά! Εννοείται πως δεν αρχίζουμε τις ευχές για “Καλό Χειμώνα”, το έχω ξεκαθαρίσει! Κι επειδή το καλοκαίρι εμπνέει για ξεχωριστές μουσικές playlists, τι θα λέγατε να εξερευνήσουμε τη δεύτερη περιπέτεια των “Guardians Of The Galaxy” η οποία έχει ένα Awesome Mix (από κάθε σκοπιά!) για soundtrack;

Οι Φύλακες του Γαλαξία είναι πλέον ήρωες κι αναλαμβάνουν αποστολές που δύσκολα κάποιος μπορεί να διεκπεραιώσει. Τουλάχιστον όχι αν δεν είναι ο Star-Lord aka Peter Quill (Chris Pratt), ο Drax (Dave Bautista), η Gamora (Zoe Saldana), ο Rocket (Bradley Cooper) ή ο Groot (Vin Diesel). Μία από αυτές είναι η επιστροφή κάποιων μπαταριών στην Ayesha (Elizabeth Debicki), Αρχιέρεια της φυλής Sovereign, με αντάλλαγμα να παραδώσουν στους Φύλακες τη Nebula (Karen Gillan), την αδερφή της Gamora που τους είχε παιδέψει στην προηγούμενή τους περιπέτεια. Όταν, όμως, ο Rocket κλέψει κάποιες από αυτές (Κύριος οίδε πού σκοπεύει να της χρησιμοποιήσει!), η Ayesha εξαπολύει κυνηγητό εναντίων των Φυλάκων, μέχρι που αυτοί σώζονται από έναν μυστηριώδη ταξιδιώτης. Λίγο αργότερα τους συστήνεται ως Ego (Kurt Russell) ένας ισχυρός εξωγήινος και… πατέρας του Peter! Ο Peter, η Gamora κι ο Drax Θα ακολουθήσουν τον Ego στον πλανήτη του, όπου θα γνωρίσουν την Mantis (Pom Klementieff), η οποία εμφανίζεται αρκετά ανήσυχη με την άφιξη (κυρίως) του Peter. Και κάπως έτσι ξεκινά μία καταιγιστική περιπέτεια με φόντο τον απέραντο Γαλαξία (έναν από τους αναρίθμητους, για να είμαστε πιο ακριβείς!)…

To sequel των “Guardians Of The Galaxy” που τους γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2014 σε σενάριο του James Gunn, ο οποίος συνεργάστηκε με μία μεγάλη ομάδα σεναριογράφων για το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα ο Gunn κάθεται για δεύτερη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, όπως έκανε και το 2014 για την πρώτη ταινία της δημοφιλούς πεντάδας.
Αν είστε fans του Marvel Cinematic Universe και αν με την πρώτη τους περιπέτεια συμπαθήσατε τους Φύλακες, σε αυτήν την ταινία θα σας συναρπάσουν! Τι μας κέρδισε στην πρώτη τους ταινία; Το γεγονός πως πέντε εντελώς αταίριαστοι μεταξύ τους τύποι κατάφεραν και βρήκαν κοινή γραμμή πορείας – αν δε σας θυμίζει αυτό έστω και λίγο τους Avengers, σηκώνω τα χέρια ψηλά! Μας κέρδισε επίσης το γεγονός πως, παρά τις διαφορές τους, συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν (ως επί το πλείστον) αρμονικά και αποτελεσματικά. Ο James Gunn παίρνει (για δεύτερη φορά) τους ήρωες που εμπνεύστηκαν για τα comics τους οι Stan Lee και Jack Kirby και τους βάζει σε μία περιπέτεια γεμάτη χιούμορ, ανατροπές και (εννοείται) ατελείωτη δράση. Κι όλα αυτά με έναν εξαιρετικό ρυθμό της ροής των εξελίξεων υπό τους ήχους του… Awesome Mix Vol. 2 που περιλαμβάνει oldies but goodies τραγούδια από Fleetwood Mac, Cat Stevens και πολλούς ακόμη φίλους της nostalgia music!

Φυσικά ιδιαίτερή βαρύτητα έδωσε και το πλούσιο cast. Τόσο οι πρωταγωνιστές της προηγούμενης ταινίας, όπως ο Chris Pratt, η Zoe Saldana κι ο Michael Rooker, όπως και οι “νεοσύλλεκτοι” Pom Klementieff και Elizabeth Debicki έδωσαν ξεχωριστή πτυχή στους χαρακτήρες των Lee και Kirby οι οποίοι σίγουρα κάπως έτσι τους φαντάζονταν in real life!
Εννοείται πως δεν πρέπει να σας ξεφύγει άλλο ένα απολαυστικό cameo του Stan Lee και θεωρώ αυτονόητο να μη χάσετε τις post credits scenes. Και δεν είναι ούτε μία, ούτε δύο, αλλά ΠΕΝΤΕ, φίλοι μου αγαπημένοι!!!

Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ, πράγμα που σας το εγγυώμαι!

Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper (φωνή Rocket Raccoon), Vin Diesel (φωνή Groot), Michael Rooker, Karen Gillan, Pom Klementieff, Kurt Russell, Elizabeth Debicki, Sylvester Stallone κ.α.

You may also like