Πρόταση για DVD: Mamma mia!

Mamma_mia!_Poster_2H Ντόνα (Μeryl Streep) ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον επικείμενο γάμο της μοναχοκόρης της, Σόφι (Amanda Seyfried), στην πανσιόν που διατηρεί στο ελληνικό νησάκι Καλοκαίρι. Η Σόφι, όμως, σκέφτεται πως λείπει κάτι σημαντικό: ο πατέρας της, που θα την παραδώσει στην εκκλησία. Δεν έμαθε ποτέ όμως ποιος είναι, μια που η Ντόνα το κρατά επτασφράγιστο μυστικό. Με βάση το ημερολόγιο που κρατούσε η Ντόνα πριν μείνει έγκυος σ’ αυτήν, η Σόφι θα στείλει τρεις προσκλήσεις σε τρεις άντρες, από τους οποίους κάποιος πρέπει να είναι ο πατέρας της. Ο Σαμ (Pierce Brosnan), ο Χάρυ (Colin Firth) κι ο Μπιλ (Stelan Skasgaard) καταφθάνουν στο νησί με απορίες, καθώς δε γνωρίζουν το λόγο για τον οποίο προσκλήθηκαν στο γάμο της κόρης της Ντόνα. Τότε θα αρχίσει ένα τρελό γαϊτανάκι μπερδεμάτων… μετά μουσικής. Και τι μουσικής; Με τραγούδια των ABBA!

Ότι και να πω για την εν λόγω ταινία είναι λίγο. Είναι γεμάτη χρώμα, ήχους, φως, μουσική, χορό, συναίσθημα, θάλασσα και… Ελλάδα! Άλλωστε τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και τη Νταμούχαρη του Πηλίου – σημ.: that brings up memories! Όλη η ταινία είναι ένα ατέλειωτο πάρτυ και δε μπορώ να φανταστώ πιο ευχάριστο τρόπο για να κυλήσει. Μπορώ να πω με το χέρι στην καρδιά πως όσο την παρακολουθούσα, θα μπορούσα άνετα να αρχίσω κι εγώ να κουνιέμαι στο ρυθμό του «Dancing Queen» ή του «Gimme! Gimme! Gimme! (A man after midnight)»!

Όσο για το καστ… εκτός από ερμηνείες εγγύηση – δε θα αναφέρω ξεχωριστά ονόματα, νιώθω πως θα αδικήσω κόσμο – βλέπεις πως όλοι οι πρωταγωνιστές εκπέμπουν απίστευτη ενέργεια. Ειδικά με τη Meryl Streep έμεινα άφωνη. Αεικίνητη κι είκοσι χρόνια νεότερη την έκανε η ταινία! Κι αν δε με πιστεύετε, δείτε αυτό:

Το σενάριο είναι βασισμένο στο βιβλίο musical της Catherine Johnson, η σκηνοθεσία είναι της Phyllida Lloyd («Η Σιδηρά Κυρία») και την παραγωγή ανέλαβαν μεταξύ άλλων οι Benny Anderson και Bjorn Ulvaeus των ABBA, καθώς και το ζεύγος Rita Wilson και Tom Hanks. Ειδικά για τους δύο τελευταίους όταν το είδα στα credits ομολογώ δε μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Ως γνωστόν η Rita Wilson είναι Ελληνοαμερικανίδα και πάντα στηρίζει παραγωγές σχετικές με Ελλάδα κι ο δημοφιλής Tom Hanks έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές την αγάπη του προς τη χώρα μας!

Πρωταγωνιστούν: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stelan Skasgaard, Amanda Seyfried, Dominic Cooper, Christine Baranski κ.α.

You may also like