Πρόταση για dvd : Music & Lyrics

Music & Lyrics 1Καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine. Φάγαμε σχεδόν το μισό Ιούνη κι ο καιρός πότε θα μας επιτρέπει το πολυπόθητο «ΜΠΛΟΥΜ!» και πότε θα μας εμποδίζει με τις συννεφιές και τα μπουρίνια. Βραδάκι Κυριακής, όμως, ό,τι κι αν κάναμε το σαββατοκύριακο, πάντα εμπνέει για ταινιούλα κατ’ οίκον!
Ο Alex Fletcher (Hugh Grant) είναι ένας pop τραγουδιστής ο οποίος είχε γνωρίσει την επιτυχία στη δεκαετία του ’80 μέσω της μπάντας Pop! (κάτι σαν τους Wham! φανταστείτε!) και που πλέον η μπογιά του έχει περάσει, ας πούμε. Τότε εμφανίζεται η ευκαιρία που περίμενε για να επανέλθει στο μουσικό προσκήνιο: μία ανερχόμενη pop star του ζητά να της γράψει ένα τραγούδι. Φυσικά ο Alex δέχεται την ευκαιρία, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα… αδυνατεί να βάλει στίχους στη μελωδία που συνέθεσε! Κι ενώ η προθεσμία για να παραδώσει το τραγούδι εκπνέει, «εισβάλλει» στη ζωή του η Sophie (Drew Barrymore), μία φιλόδοξη φοιτήτρια που έχει ταλέντο στη συγγραφή κι ειδικά… στους στίχους. Της βγαίνουν τόσο αβίαστα που ο Alex εντυπωσιάζεται και την πείθει να τον βοηθήσει για να ολοκληρώσει το τραγούδι στην ώρα του. Για εμάς δε μένει να δούμε παρά πόσο κοντά θα τους φέρει η αγάπη τους για τη μουσική…! ;)

Η ταινία «Music & Lyrics» είναι μία δημιουργία του Mark Lawrence τόσο στο κομμάτι του σεναρίου («Miss Congeniality», «Two Weeks Notice») , όσο και σ’ εκείνο της σκηνοθεσίας («Two Weeks Notice»).

Music & Lyrics 4Η συνταγή, αν και πάνω κάτω ίδια, όπως συμβαίνει κατά βάση με τις ρομαντικές κομεντί (άντρας γνωρίζει γυναίκα, δεν παραδέχονται ξεκινάνε περίεργα και καταλήγουν μαζί κλπ), έχει σαν αποτέλεσμα μία χαριτωμένη ταινία. Και σας το λέω εγώ που φίλη των ρομαντικών ταινιών δε με λες! Έχει έξυπνο χιούμορ (άσε που ο Hugh Grant έχει τον τρόπο να μεταμορφώνει τις χιουμοριστικές του ατάκες!) κι η πλοκή προχωρά γρήγορα κι ευχάριστα. Επιπλέον βοηθά η ισορροπημένη χημεία ανάμεσα στον Grant και την Drew Barrymore, η οποία γενικότερα δύσκολα θα με ενθουσιάσει σε ταινία, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, όπως στο «Duplex» με τον Ben Stiller ή στο «50 First Dates» με τον Adam Sadler. Τέλος, μου αρέσει πως ο Lawrence διακωμωδεί ευφυώς – χωρίς όμως να προσβάλλει – το pop ρεύμα των ’80 με τα απίστευτα στενά ρούχα των τραγουδιστών και τις… χαίτες!
Από μένα; Καλή διασκέδαση!
Α, και μεταξύ μας, το τραγούδι με το οποίο έγιναν διάσημοι οι Pop!… πολύ μου άρεσε!

Πρωταγωνιστούν: Hugh Grant, Drew Barrymore, Brad Garrett, Haley Bennett, Kristen Johnston, Campbell Scott κ.α.

You may also like