Πρόταση για dvd : One Fine Day

Καλοκαιρινό βραδάκι Κυριακής και, όπως κάθε τέτοιο βραδάκι, είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσουμε μετά από ένα (ευχάριστα, ελπίζω!) γεμάτο σαββατοκύριακο και να αναπληρώσουμε δυνάμεις για τη νέα βδομάδα που ξεκινάει – για όσους μείναμε να… φυλάμε τα μετ’ όπισθεν, δηλαδή! Γι’ απόψε σκέφτηκα να θυμηθούμε μία από τις πιο ωραίες κομεντί που μας έχει χαρίσει το σινεμά!

Η Melanie Parker (Michelle Pfeiffer) είναι μία αρχιτέκτονας στο στάδιο διεκδίκησης μίας μεγάλης προαγωγής και μεγαλώνει μόνη της το γιο της, Sammy (Alex D. Linz). Ο Jack Taylor (George Clooney) είναι δημοσιογράφος και αυτή τη συγκεκριμένη μέρα η πρώην σύζυγός του του ζητά να φροντίσει την κόρη τους, Maggie (Mae Whitman), για την εβδομάδα. Μόνο που τα παιδιά καταλήγουν να χάσουν την ημερήσια εκδρομή τους κι άρα πρέπει οι γονείς τους να τα προσέξουν και, παράλληλα, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ημέρας – κι είναι σημαντική και για τους δύο! Φυσικά φαίνεται πως η μέρα ξεκίνησε… περίεργα και συμβαίνουν όλα τα ανάποδα κι όλα τα τραγελαφικά που θα μπορούσαν να συμβούν. Παρ’ όλα αυτά, δεν παύει να είναι μία μέρα που, όπως όλες,  θα περάσει κι αυτή και… πού ξέρει κανείς; Μπορεί η κατάληξή της να είναι εντελώς διαφορετική από την αρχή της και να είναι όντως… μία Θαυμάσια Μέρα!

Η ταινία “Μία Θαυμάσια Μέρα” είναι το αποτέλεσμα της φαντασίας των σεναριογράφων Terrel Selltzer και Ellen Simon σε σκηνοθεσία του Michael Hoffman (“A Midsummer Night’s Dream, 1999).

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δείγματα του σινεμά στην κατηγορία της ρομαντικής κομεντί – και φυσικά το αμερικανικό κοινό δεν μπόρεσε να την εκτιμήσει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Rotten Tomatoes – ναι, είναι το ίδιο κοινό που αποθέωσε το “Gravity”, no further commenting!

Οι αναποδιές που συναντούν οι δύο χαρακτήρες είναι γνωστές σε όλους τους εργαζόμενους γονείς και γι’ αυτό μπορεί ο θεατής να ταυτιστεί με τα παθήματά τους και γι’ αυτό μπορεί να σκάσει ένα χαμόγελο όταν αυτές οι αναποδιές είναι κάπως πιο… εξωφρενικές από το σύνηθες. Και βέβαια, κανείς δε μπορεί να αρνηθεί πως μπορεί σε πρώτη φάση να πιστεύει κανείς πως οι προτεραιότητες των δύο χαρακτήρων φαίνονται μάλλον υπερφίαλες, παρ’ όλα αυτά το γεγονός πως στην πραγματικότητα ό,τι κάνουν το κάνουν για τα παιδιά τους με τον τρόπο που εκείνοι θεωρούν σωστό, είναι κάτι το οποίο όλοι οι γονείς βιώνουν αλλά δε μπορούν να αντισταθούν και στη μαγεία της σχέσης παιδιού – γονιού ακόμη κι όσοι δεν έχουν ακόμη τα δικά τους παιδιά. Επιπλέον, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι των Clooney και Pfeiffer βγάζει μία χαριτωμένη χημεία σε επίπεδο κωμωδίας, με τον Clooney να αξιοποιεί την ικανότητά του να δημιουργεί αστεία μέσα από το σαρκασμό κι η Pfeiffer να αποδεικνύει πως… κι η κωμωδία της πάει!

Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

Πρωταγωνιστούν: Michelle Pfeiffer, George Clooney, Alex D. Linz, Mae Whitman, Charles Durning, Jon Robin Baitz, Ellen Greene, Amanda Peet κ.α.

You may also like