Πρόταση για dvd : Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back

Η… μανία με έπιασε πριν λίγες ημέρες, αλλά το κερασάκι στην τούρτα έβαλε το Star Wars κανάλι συνδρομητικής τηλεόρασης! Οπότε σκέφτηκα “γιατί να μην θυμηθούμε ένα κομμάτι του έπους παρέα;”.

Τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του Star Wars Episode IV: A New Hope οι Επαναστάτες, με επικεφαλής της Πριγκίπισσα Leia (Carrie Fisher), έχουν εγκαταστήσει τη βάση τους στον παγωμένο πλανήτη Hoth. Όμως ο Darth Vader (με τη φωνή του James Earl Jones) και η αρμάδα της Αυτοκρατορίας δεν αργεί να τους εντοπίσει, με αποτέλεσμα κατά τη διαφυγή των Επαναστατών ο Luke Skywalker (Mark Hamill) να χωριστεί από το Han Solo (Harrison Ford) και τους υπόλοιπους συντρόφους του. Ο Luke θα βρεθεί με το droid R2D2 (Kenny Baker) σ’ έναν ελώδη πλανήτη ψάχνοντας το Yoda (με τη φωνή του Frank Oz, ο οποίος επίσης τον χειρίζεται), έναν από τους ισχυρότερους Jedi προκειμένου να τον εκπαιδεύσει για να χειριστεί τη Δύναμη, ενώ ο Han Solo, η Leia, ο Chewbacca (Peter Mayhew) και το ανδροειδές C-3PO (Anthony Daniels) θα αναζητήσουν καταφύγιο κάπου όπου o Vader κι η Αυτοκρατορία δεν έχουν απλώσει ακόμη την τυραννική τους εξουσία.

Η ταινία “Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται” αποτελεί το δεύτερο τμήμα της αγαπημένης τριλογίας που ο George Lucas μας σύστησε για πρώτη φορά το 1977. Η ιστορία φέρει την υπογραφή του, ενώ το σενάριο του Επεισοδίου V συγκρότησαν οι Leigh Brackett (“The Big Sleep”, 1946)  και Lawrence Kasdan (“Wyatt Earp”, 1994). Η σκηνοθεσία αυτή τη φορά είναι του Irvin Kershner (007, “Never Say Never Again”, 1983).

Αν και ίσως η πιο “σκοτεινή” ταινία της πρώτης αυτής τριλογίας του διάσημου franchise, το “The Empire Strikes Back” είναι αναμφίβολα η καλύτερη. Ξεκινώντας, έχουμε σίγουρα τις εντυπωσιακές σκηνές μάχης στο γαλαξία, ειδικά για τα δεδομένα της εποχής σε επίπεδο effects. Και βέβαια έχουμε την πολύπλοκη δημιουργία φανταστικών πλασμάτων και εξωγήινων φυλών, για τις οποίες μαριονετίστες, ενδυματολόγοι και μακιγιέζ έβαλαν όλην τους την τέχνη για το τελικό αποτέλεσμα – με πιο ενδεικτικό παράδειγμα το Yoda, ένα από τα δημοφιλέστερα… muppets (yup, τα γνωστά Muppets, it’s true!). Ωστόσο, σε αυτό το Επεισόδιο κυριαρχεί η εξερεύνηση των χαρακτήρων. Το Επεισόδιο IV μας τους παρουσίασε, μας είπε “αυτοί είναι’. Εδώ, όμως, μέσα σε όλην την αναμπουμπούλα της δράσης, ο Kershner εξερευνά τους χαρακτήρες του George Lucas κι είναι εδώ που αρχίζουμε εμείς οι fans να αποκτούμε τις όποιες αδυναμίες μας προς τα πρόσωπα – ναι, ναι, ακόμη και για τον villain, τον Darth Vader (που όσοι ανήκουμε ήδη στο Star Wars fandom βλέπουμε εδώ και καιρό με διαφορετική σκοπιά!). Κι είναι αυτό ακριβώς το στάδιο που χρειάζεται η τριλογία προκειμένου να έρθουν οι εξελίξεις του Επεισοδίου VI – το οποίο φυσικά σκέφτομαι να δρομολογήσω για ένα βράδυ Κυριακής στο προσεχές μέλλον!

Άλλωστε, ποιος δεν ανατριχιάζει με αυτή τη σκηνή – αν δεν έχετε δει την ταινία, μην πατήσετε το video, spoiler ahead! ΟΚ, εγώ προειδοποίησα!


Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! May The Force Be With You!

Πρωταγωνιστούν: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, David Prowse, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker, Alec Guinness, Jeremy Bulloch κ.α., ενώ οι James Earl Jones και Frank Oz δίνουν τις φωνές τους στο Darth Vader και το Yoda αντίστοιχα.

                P.S.: Στις 31 Δεκεμβρίου που έχω τα γενέθλιά μου, δέχομαι φωτόσπαθα για δώρο, ιδανικά σε μπλε χρώμα!

You may also like