Πρόταση για dvd : Sweet Home Alabama

Sweet_Home_Alabama_posterΠαρ’ όλο που θεωρητικά, το αφιέρωμα στις ταινίες με θέμα το γάμο ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, αποφασίσαμε να του δώσουμε μία μικρήήή παράταση και να σας προτείνουμε άλλη μία ταινία γύρω από το ιερό τούτο μυστήριο! Θεώρησα, λοιπόν, πως το «Sweet Home Alabama» είναι μία καλή πρόταση για το βράδυ της πρώτης Κυριακής του Ιούνη!

Η Μέλανι (Reese Witherspoon) είναι μία επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας, κάτοικος Νέας Υόρκης κι αρραβωνιασμένη με τον Άντριου (Patrick Dempsey), περιζήτητο γαμπρό και γιο της δημάρχου Κέιτ Χένινγκς (Candice Bergen). Η Μέλανι θα επιστρέψει πριν το γάμο στην Αλαμπάμα για να ανακοινώσει κατά πρόσωπον το νέο στους γονείς της… κι όχι μόνο. Βλέπετε, ο Άντριου δε γνωρίζει μία λεπτομέρεια για τη ζωή της Μέλανι: είναι παντρεμένη! Σε διάσταση μεν, αλλά παντρεμένη! Η Μέλανι πρέπει να πείσει τον άντρα της, το Τζέικ (Josh Lucas) να υπογράψει το διαζύγιο, αλλά η επιστροφή στην Αλαμπάμα θα επαναφέρει αναμνήσεις και συναισθήματα που η Μέλανι προσπάθησε για πολύ καιρό να θάψει.

Sweet_Home_Alabama_2Ο σκηνοθέτης των επιτυχημένων ταινιών όπως το «Fools rush in», «Η Άννα κι ο Βασιλιάς» και o «Hitch» μας παρουσιάζει μία ταινία με έντονα κωμικά – και κυρίως έξυπνα – στοιχεία και με τρυφερές στιγμές. Δεν τη λες 100% ταινία γάμου (παιδιά, είπαμε, πολύ τούλι στις προηγούμενες ταινίες!), αλλά κατατάσσεται σ’ αυτές, φυσικά λόγω του κεντρικού concept της. Επίσης πολύ καλό στοιχείο της ταινίας είναι πως δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στο ρομαντικό κομμάτι, δηλαδή ο θεατής δεν απασχολείται ΤΟΣΟ με το πώς θα καταλήξουν τελικά η Μέλανι κι ο Τζέικ. Το γεγονός πως ασχολείται και με την επιστροφή της Μέλανι σε μία ζωή που απαρνήθηκε για χάρη της καριέρας της – ναι, είναι ακόμα ζόρικο ένας κάτοικος Νότιων Πολιτειών να προσπαθεί να εγκλιματιστεί στη ζωή της «μεγάλης πόλης» – αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση στο θεατή. Αποτέλεσμα μία τρυφερή ταινία κατάλληλη για Κυριακάτικη προβολή στο σπίτι.

Το «Sweet Home Alabama» είναι μία από τις καλύτερες στιγμές της Reese Witherspoon στον τομέα των κομεντί και φυσικά ο Patrick Dempsey εντυπωσιάζει με ερμηνεία και με – δεν κάνει να λέω ψέμματα! – γοητεία. Ομολογώ πως βρήκα συμπαθή τον Josh Lucas – δεν είναι από τις συμπάθειές μου, το παραδέχομαι. Εκείνη όμως που είναι πραγματική απόλαυση είναι η Candice Bergen σε ρόλο που ναι μεν την έχουμε συνηθίσει, αλλά τη λατρεύουμε έτσι κι αλλιώς: της κακιάς!

Πρωταγωνιστούν: Reese Witherspoon, Josh Lucas, Patrick Dempsey, Candice Bergen, Fred Ward, Jean Smart κ.α.

You may also like