Πρόταση για dvd: The Conjuring

Όσο επιφυλακτικός και να είναι κανείς με τις ταινίες τρόμου, η πραγματικότητα είναι πως όλοι μας έχουμε απολαύσει έστω μία – κι εδώ θα θυμίσω πως το επιβεβαιώνουν κι επιστήμονες! Απόψε, λοιπόν, προ(σ)καλώ τη γενναιότητά σας να δούμε παρέα την ταινία που έγινε αφορμή να δημιουργηθεί ένα από τα πιο δημοφιλή horror film franchises!

1971 και οι Roger (Ron Livingston) και Carolyn (Lili Taylor) Perron, μετακομίζουν με τις πέντε κόρες τους σ’ ένα εγκαταλειμμένο αγροτόσπιτο στο Rhode Island. Όμως το σπίτι κρύβει πολλά περισσότερα από αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης κι αυτό γίνεται σύντομα αντιληπτό όταν ανεξήγητα φαινόμενα αρχίζουν να βασανίζουν την οικογένεια, τα οποία υπονοούν την παρουσία μίας σατανικής οντότητας. Τότε η Carolyn θα ζητήσει τη βοήθεια των δαιμονολόγων Ed (Patrick Wilson) και Lorraine (Vera Farmiga) Warren, οι οποίοι έχουν ερευνήσει αντίστοιχες υποθέσεις. Και φυσικά κι οι ίδιο αντιλαμβάνονται πως η οικογένεια Perron είναι στόχος ενός πνεύματος που εδώ και χρόνια έχει καταραστεί όσους πατήσουν το συγκεκριμένο κομμάτι γης.

Η ταινία “Το Κάλεσμα” εμπνέεται από την πραγματική ιστορία της οικογένειας Perron που όντως τη δεκαετία του ’70 είχε στραφεί στους Warren προκειμένου να διαλευκάνουν τα φαινόμενα που είχαν παρατηρήσει όσο ζούσαν στο σπίτι. Η ιστορία διασκευάστηκε για ένα κινηματογραφικό/δραματικό αποτέλεσμα από τους δίδυμους Chad και Carey W. Hayes (“House Of Wax” remake, 2005) κι η σκηνοθεσία είναι του σύγχρονου μαιτρ του τρόμου James Wan (“Saw” franchise).

Πρόκειται για μία ταινία τρόμου όπου οι αισθήσεις σύντομα ξεκινούν να υπερλειτουργούν, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει μία ξαφνική κίνηση ή ένας ήχος που θα σε προβληματίσει. Κι είναι στην αρχή τα μικρά ξαφνιάσματα που μπορεί μεν να σε προετοιμάζουν πως κάτι τρομακτικό θα ακολουθήσει, όμως αδυνατείς να αντιληφθείς τι ακριβώς είναι αυτό… μέχρι τη στιγμή που αυτό το “κάτι” έρχεται και, όσο προετοιμασμένος κι αν νιώθεις, και πάλι θα ξαφνιαστείς φωνάζοντας κάτι σαν “WTF WAS THAT???”! Όμως ο σκηνοθέτης ξέρει πως δε θέλει να σε κάνει να τινάζεσαι από το κάθισμα με το παραμικρό, αλλά προτιμά να δημιουργήσει το αίσθημα αγωνίας τη σωστή στιγμή. Ο Wan, έχοντας μία σεβαστή εμπειρία στο horror genre χάρη στα “Saw” και στο “Insidious” (εκείνη την κόκκινη μούρη ποτέ δε θα την ξεχάσω!), ξετυλίγει κι εδώ τις ικανότητές του και τη φαντασία του και σου υπόσχεται μία εμπειρία όπου η κλιμάκωση του τρόμου γίνεται με έναν τρόπο συναρπαστικό, κι αυτό επειδή τίποτα δεν είναι προβλέψιμο. Στη συνταγή προστίθεται και το cast που έχει συγκεντρώσει, με τους Patrick Wilson και Vera Farmiga να ενσαρκώνουν το ζεύγος Warren με μία ιδανική χημεία μεταξύ τους και με το σύνολο των ηθοποιών να γνωρίζει πως είναι εκείνοι που θα ολοκληρώσουν την ατμόσφαιρα τρόμου.

Είτε είστε με παρέα απόψε είτε είστε πιο… γενναίοι και δοκιμάζετε το θάρρος σας, ετοιμαστείτε! Η αποψινή κινηματογραφική βραδιά θα σας καθηλώσει, θα σας κάνει να αναπηδήσετε, ίσως και να φωνάξετε… αλλά θα το ευχαριστηθείτε, σας το εγγυώμαι!

Πρωταγωνιστούν: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Lili Taylor, Ron Livingston, Mackenzie Foy, Shanley Caswell, Hayley McFarland, Joey King, Shannon Kook, John Brotherton κ.α.

You may also like