Πρόταση για dvd : The In-Laws

Το αφιέρωμά μας σε wedding flicks συνεχίζεται και σήμερα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine. Μόνο που η ταινία που σας προτείνω ασχολείται λιγότερο με το γαμπρό, τη νύφη και τις ετοιμασίες του γάμου και περισσότερο με τους… συμπέθερους!

Ο Jerry Peyser (Albert Brooks) είναι ένας ήπιων τόνων άνθρωπος, ποδίατρος στο επάγγελμα, που ετοιμάζεται για το γάμο της κόρης του, Melissa (Lindsay Sloane). Η Melissa πρόκειται να παντρευτεί τον Mark (Ryan Reynolds), γιο του Steve Tobias (Michael Douglas). Κι εκεί που το δείπνο γνωριμίας των δύο οικογενειών φαίνεται να ξεκινάει καλά, ο Jerry ανακαλύπτει τυχαία πως ο συμπέθερός του είναι πράκτορας της CIA και μάλιστα λειτουργεί undercover, καθώς βρίσκεται ακόμη και τώρα σε αποστολή! Φυσικά, τα προβλήματά του ξεκινούν όταν ο Jerry αναγκάζεται να ακολουθήσει τον Steve στο κυνήγι των κακών, ενώ την ίδια στιγμή γίνονται και στόχος του FBI! Τι γάμος πρόκειται να γίνει άραγε, όταν οι συμπέθεροι αποφεύγουν σφαίρες, παίζουν ξύλο και μπλέκονται σε δύσκολες καταστάσεις;

Η ταινία «The In-Laws» είναι ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του 1979 με πρωταγωνιστές – τότε – τους Peter Falk και Alan Arkin, σε σενάριο του Andrew Bergman («Striptease», «Honeymoon in Vegas») και σκηνοθεσία του Arthur Hiller («Love Story», «See no Evil, Hear no Evil»). Τη διασκευή του σεναρίου του Bergman στα σημερινά δεδομένα ανέλαβαν οι Nat Mauldin («Dr. Dolittle», «Οι Ήρωες του Δάσους») και Ed Solomon («Charlie’s Angels» – 2000, «Η Συμμορία των Μάγων»), ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Andrew Fleming («Nancy Drew»).

Παρά το γεγονός πως δεν ήταν εισπρακτική επιτυχία, ενώ έγινε αποδέκτης ποικίλων κριτικών, η ταινία είναι διασκεδαστική, καθώς σίγουρα κανείς δεν περιμένει πως ο ταλαίπωρος ο Jerry για γάμο ετοιμάζεται κι αντ’ αυτού τρέχει και δε φτάνει για να σωθεί από τους κακούς. Επιπλέον, η επιλογή του Albert Brooks για το ρόλο θεωρείται ιδανική, μιας που και σα φυσιογνωμία είναι «άνθρωπος της διπλανής πόρτας». Κι αυτό ήταν κάτι χρήσιμο για τις εξελίξεις! Ίσως λίγο ο Douglas μου τα χάλασε, καθώς τότε ήταν που δοκίμαζε τις ικανότητές του στην κωμωδία. ΟΚ, καλές οι κωμικές καταστάσεις, αλλά κι αυτές δεν τον βοήθησαν ιδιαίτερα. Αλλά ευτυχώς είναι μία κάποια παρηγοριά ο Ryan Reynolds, ο οποίος «το έχει» περισσότερο με την κωμωδία! Παλιές καλές εποχές προ «Green Lantern», βλέπεις!

Επομένως, χαλαρώστε και διασκεδάστε με το «The In-Laws» και μη φοβάστε αν ετοιμάζεστε για γάμο! Πόσες είναι οι πιθανότητες να είναι ο πατέρας σας ή ο πεθερός σας μυστικός πράκτορας; Ή μήπως πάλι…; :P

http://www.youtube.com/watch?v=_-tc4MmOkwU

Πρωταγωνιστούν: Albert Brooks, Michael Douglas, Ryan Reynolds, Lindsay Sloane, Candice Bergen, David Suchet, Robin Tunney κ.α.

You may also like