Πρόταση για dvd : “The Place Beyond The Pines”

The Place Beyond The Pines 1Όταν ο Luke (Ryan Gosling), ένας νεαρός μοτοσυκλετιστής, ανακαλύπτει πως η ερωμένη του Romina (Eva Mendes) γέννησε το γιο τους μέσα στο χρόνο που εκείνος έλειπε σε shows με τη μηχανή του, αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να τους φροντίσει. Για να το κάνει αυτό, ξεκινάει ληστείες σε τράπεζες. Όλα όμως θ’ αλλάξουν όταν μία από αυτές τις ληστείες πάει στραβά κι έρθει αντιμέτωπος μ’έναν αρχάριο αστυνομικό που ανταποκρίνεται στην κλήση για την καταδίωξη, τον Avery (Bradley Cooper). Οι εξελίξεις θα είναι καθοριστικές και για τους δύο άντρες. Μόνο που αυτές οι εξελίξεις θα έχουν και μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Ο Derek Cianfrance συνεργάζεται για δεύτερη φορά με το Ryan Gosling μετά το «Blue Valentine», με τον Cianfrance να βρίσκεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, αλλά και να συνυπογράφει το σενάριο με τους Ben Coccio και Darius Marder. Παρά το γεγονός πως η ροή της ταινίας είναι κάπως αργή, αυτό που κερδίζει την προσοχή του θεατή είναι ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζονται οι συνέπειες των πράξεων του κάθε χαρακτήρα μέσα από ένα τρίπτυχο ιστοριών. Όπως και στο «Blue Valentine», ο Cianfrance «παίζει» με τις ψυχολογικές μεταπτώσεις των ηρώων του που προκύπτουν από τις αποφάσεις που λαμβάνουν. Δεν είναι μία ταινία «good guys vs. bad guys», άλλωστε δεν αφήνει ο σκηνοθέτης περιθώρια στο θεατή για να κάνει το διαχωρισμό. Τον απασχολούν οι συνέπειες των αποφάσεων του καθενός, αλλά κι οι λόγοι για τους οποίους κατέληξαν σε αυτές. Αυτό που τον ενδιαφέρει – κι εν συνεχεία επιθυμεί να περάσει στο θεατή σα μήνυμα – είναι πως κάθε απόφαση που παίρνει ο καθένας, είτε αυτή είναι καλή είτε όχι, αναπόφευκτα επηρεάζει και καθορίζει πολλούς περισσότερους ανθρώπους απ’όσο ίσως πιστεύει ο κάθε χαρακτήρας του.

The Place Beyond The Pines 3Όπως προείπα στο cast ο Cianfrance επιστρατεύει και πάλι τον Ryan Gosling, ο οποίος αποδίδει μία ξεχωριστή ερμηνεία σ’έναν καθ’όλο πολύπλοκο χαρακτήρα. Δείχνει περιθωριακός, είναι παράνομος, αλλά καταφέρνει να κάνει τον θεατή να τον δει με συμπάθεια. Η Eva Mendes είναι μία γοητευτική παρουσία στην ταινία και παρά το γεγονός πως την έχουμε συνηθίσει σε ρόλους «μοιραίας γυναίκας», μπορώ να πω πως εν προκειμένω ανταποκρίνεται σωστά στο ρόλο της ερωμένης του Luke που προσπαθεί να διαφυλάξει το γιο της.

Κατ’ εμέ η καλύτερη ερμηνεία είναι εκείνη του Bradley Cooper. Μπορώ να πω μάλιστα πως τη θεωρώ ακόμη καλύτερη από εκείνη του «Silver Linings Playbook». Στο ρόλο του αρχάριου αστυνομικού που επιλέγει την ηθική, αναβαθμίζεται ως βοηθός εισαγγελέα κι εν συνεχεία καλείται να πάρει θέση στις εξελίξεις δεν αφήνει σίγουρα αδιάφορο το θεατή.


Πρωταγωνιστούν: Ryan Gosling, Eva Mendes, Bradley Cooper, Ray Liotta, Rose Byrne, Harris Yulin κ.α.

You may also like