Πρόταση για DVD: Zootopia

Η μεγάλη βραδιά πέρασε, ομολογουμένως με ιδιαίτερες εκπλήξεις! Εγώ, όμως, είμαι ακόμη σε Oscar-ικό mood και σκέφτηκα πως δεν αφιερώνουμε συχνά βραδιές σε ταινίες για όλην την οικογένεια. Έτσι απόψε σκέφτηκα πως η βραδιά είναι ιδανική για μία ταινία κινουμένων σχεδίων που κέρδισε τις εντυπώσεις και το Oscar Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων!

               Στη Zootopia όλα τα ζώα, φυτοφάγα και σαρκοβόρα, ζουν αρμονικά τις πολυάσχολες ζωές τους. Εκεί καταφθάνει κι η Judy Hopps (Ginnifer Goodwin), ένα νεαρό κουνέλι που διεκδικεί να γίνει μία καλή αστυνομικός. Αν και αριστούχος της Ακαδημίας, όμως, η Judyαναλαμβάνει πόστο τροχαίας. Τι το συναρπαστικό θα μπορούσε να γίνει σε αυτό το πόστο; Τίποτα, μέχρι τη στιγμή που θα αναλάβει μία περίπλοκη υπόθεση με την εξαφάνιση μίας βίδρας αλλά κι άλλων σαρκοβόρων. Με το χρόνο να τρέχει εναντίον της και με μόνη βοήθεια το Nick Wilde (Jason Bateman), μία αλεπού – απατεώνα (ναι, ΟΚ, δεν προκαλεί έκπληξη, το ξέρω!), η Judy βρίσκεται στα ίχνη μίας συνωμοσίας που θα ταράξει τη Zootopia…

               Η ταινία “Zootopia” είναι μία δημιουργία της Disneyδια χειρός των Byron Howard, Rich Moore και Jared Bush, οι οποίοι σκηνοθετούν αλλά και συνυπογράφουν το σενάριο μαζί με ένα δυναμικό teamσεναριογράφων. Το εν λόγω team έχει στο βιογραφικό της “δυνατούς” τίτλους της Disney και της Pixar, όπως το “Tangled” (2010), το “WreckIt Ralph” (2012) και τη “Moana” 2016).

               Παρακολουθώντας τη “Zootopia”, οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι θεατές θα απολαύσουν την εμπειρία μίας state-of-the-art ταινίας κινουμένων σχεδίων. Σύγχρονη και διασκεδαστική, η ταινία κατακλύζεται από ρυθμό και χιούμορ, και τα δύο εξίσου αρμονικά ώστε ειδικά το νεαρό κοινό να παραμείνει προσηλωμένο στην ιστορία που παρακολουθεί. Οι χαρακτήρες είναι ελκυστικοί με ένα δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο, όπως λόγου χάρη οι βραδύποδες/δημόσιοι υπάλληλοι (seriously, δάκρυζα με την ακρίβεια του παραλληλισμού!) και όλοι τους συνυπάρχουν σε αυτό το έξυπνα δομημένο σύμπαν. Το κυριότερο, όμως, είναι πως η ταινία γυρίστηκε και προβλήθηκε σε μία περίοδο όπου τα στερεότυπα και ο φόβος του διαφορετικού έκαναν μία ανησυχητική επιστροφή στην καθημερινότητα όλου του κόσμου.

Ωστόσο, η έμπνευση μίας μεγαλούπολης όπου τα λιοντάρια συνεργάζονται με… πρόβατα κι όπου ο υπόκοσμος λειτουργεί υπό της διαταγές ενός.. τρωκτικού με πολικές αρκούδες ως μπράβους λειτουργεί ως μία εξαιρετική αλληγορία. Μέσα από την ιστορία που διαδραματίζεται στη Zootopia αλλά και την αλληλεπίδραση ανάμεσα στα τόσο διαφορετικά είδη ζώων, τα παιδιά διδάσκονται πως όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε μεταξύ μας, αρκεί να έχουν το μυαλό τους ανοιχτό.  Εμείς οι μεγάλοι μπορούμε να αντιληφθούμε πως το διαφορετικό δεν είναι απαραίτητα κι επικίνδυνο και η “Zootopia” είναι το ιδανικό μέσο ώστε να εμφυσήσουμε αυτές τις αξίες στα παιδιά μας. Η Disney, χάρη σε μία ακόμη έκρηξη δημιουργικότητας και φαντασίας, παραδίδει μαθήματα ζωής κι επιβραβεύεται με το Oscar Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και αν απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

               Με τις φωνές των: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Jenny Slate, Nate Torrence, J. K. Simmons, Bonnie Hunt, Don Lake, Octavia Spencer, Alan Tyduk, Shakira κ.α.

               Στην ελληνική μεταγλώττιση τη φωνή τους χαρίζουν οι:Ι ωάννα Μιχαλά, Φοίβος Ριμένας, Γιάννης Στεφόπουλος, Ντίνος Σούτης, Ακίνδυνος Γκίκας κ.α.

You may also like