Πόσο εύκολες είναι οι διακοπές με τη σχέση σου;

Πόσες μέρες φύγαμε και κάναμε off ή delete το τελευταίο  διάστημα; Πέντε, δέκα ; Είμαι σίγουρη πως κάποιοι από εμάς έχουμε ήδη ξεκινήσει να ξε-πακετάρουμε και κάποιοι περιμένουμε να έρθει η ώρα του πλοίου, του αεροπλάνου ή οποιαδήποτε άλλη διαδρομή έχουμε οργανώσει… Το σημαντικό είναι να φύγεις και το σημαντικότερο είναι η επιλογή με ποιόν έχεις αποφασίσει να μοιραστείς τις κυρίως διακοπές σου. Ας δούμε τι σημαίνει ακριβώς αυτό! Πόσες φορές έχετε επιλέξει έναν φίλο ή φίλη για να περάσετε όμορφα στις διακοπές σας και στο τέλος καταλήγει σε δράμα ή απογοήτευση; Φυσικά, υπάρχουν αρκετές φορές που όλα πηγαίνουν ή πήγαν όπως τα περιμένατε και αυτό σας δημιούργησε το αίσθημα της ευτυχίας, γυρνώντας πίσω πλήρως ανανεωμένοι! Ας δούμε λοιπόν κάποιες περιπτώσεις που αυτό που επιλέξαμε δεν ταιριάζει καθόλου με αυτό που είχαμε φανταστεί…..

  Σενάριο

 Βρίσκεσαι με τον αγαπημένο σου, έτοιμη με την βαλίτσα και τον χάρτη στο χέρι για την καινούργια σας εξερεύνηση στο αγαπημένο σας νησί. Είστε χαρούμενοι που επιτέλους τα καταφέρατε να συνδυάσετε τους χρόνους σας, χαλαρώνοντας μακριά από την ρουτίνα της πόλης. Φθάνετε, ο χρόνος κυλάει ήρεμα. Η πρώτη ημέρα περνάει καθώς την διαθέτετε για ξεκούραση! Την επόμενη αρχίζουν οι περιπέτειες.. Όχι αυτές που επιθυμείτε, εκείνες που σας κάνουν να αναρωτιέστε τι δεν πάει καλά. Ενώ έχετε οργανώσει τα πάντα μαζί, νιώθετε ένα κενό στην επικοινωνία. Σαν να σας έκοψε κάποιος ξαφνικά την γραμμή ή το σήμα του τηλεφώνου. Τι γίνεται; Άσπρο ή μαύρο.Βλέπετε ένα διαφορετικό πρόσωπο που δεν σας αρέσει και ίσως το βλέπετε για πρώτη φορά. Κάποιος που διεκδικεί τα πάντα χωρίς να αφήνει χώρο για εσάς. Τι κάνετε; Πως το διαχειρίζεστε;

Λύσεις

-Προσπαθείτε να βρείτε την χαμένη σας επικοινωνία αλλά είναι μάταιο, τα πράγματα γίνονται χειρότερα

-Μένετε δυο μέρες μόνοι, κάνοντας διαφορετικό πρόγραμμα για να δείτε τι δεν πάει καλά

-Επιστέφετε μαζί τσακωμένοι και χάνετε την ευκαιρία για διακοπές

-Φεύγει και συνεχίζετε τις διακοπές μόνη σας

-Χωρίζετε ..

Απαντήσεις

Ένα από τα λάθη που κάνουμε με τους αγαπημένους μας είτε είμαστε λίγο καιρό μαζί είτε πολλά χρόνια, είναι να έχουμε μεγάλες προσδοκίες σε αυτές τις λίγες μέρες ξεκούρασης που μας απομένουν από όλο τον χρόνο! Περιμένουμε κάτι μοναδικό και τέλειο από τον σύντροφο και τον εαυτό μας, ελπίζοντας πως θα καλύψουμε οποιοδήποτε κενό έχουμε σε τόσο μικρό διάστημα. Προσωπικά, πιστεύω πως οι διακοπές υπάρχουν για να μας ξεκουράσουν, να μας ανανεώσουν, να διευρύνουν τους ορίζοντές μας.Ένα εύλογο σενάριο είναι να πάμε πρώτα λίγες μέρες μόνες μας για να ξεκουραστούμε και να κάνουμε ό,τι μας ευχαριστεί. Αν δεν αντέχουμε οικονομικά, μένουμε πρώτα σπίτι μας για να πάρουμε μια ανάσα και έπειτα αποφασίζουμε τι θέλουμε. 

Χαλαρώνουμε και ακούμε τις ανάγκες μας…

Enjoy it by a different way!

Photo credits:@heftiba (unsplash)

You may also like