Πόσο θρεπτικό είναι τελικά το Ινδικό Ψωμί;

Ειδικά στη Ελλάδα, το ψωμί κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στις κουζίνες μας. Είναι ένα σχεδόν αναπόσπαστο συνοδευτικό του φαγητού μας και για πολλούς αποτελεί σνακ ή γεύμα μαζί με βούτυρο, μαρμελάδα ή τυρί. Πέρα από το ελληνικό, πατροπαράδοτο ψωμί, υπάρχουν αρκετές άλλες ποικιλίες που μπορούμε να επιλέξουμε και που θα δώσουν μία διαφορετική γεύση κι ακόμα περισσότερα θρεπτικά οφέλη στον οργανισμό μας, όπως το ινδικό ψωμί.

1. Το ινδικό ψωμί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πιο συγκεκριμένα περιέχει βιταμίνη Β και E, χαλκό, ψευδάργυρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγγάνιο, και πολλά άλλα μεταλλικά στοιχεία.

2. Ακριβώς χάρη σ’ αυτά τα μεταλλικά στοιχεία, έχει πολλά οφέλη για το δέρμα, βελτιώνοντάς το και προσθέτοντας λάμψη.

3. Είναι μία πολύ καλή πηγή ενέργειας χάρη στους υδατάνθρακες που περιέχει. Αυτοί μπορούν να προσφέρουν ένα μεγαλύτερο αίσθημα πληρότητας, που μπορεί ακόμη και να επηρεάσει τη διάθεσή σας.

4. Το ινδικό ψωμί περιέχει σίδηρο, γεγονός που μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης σταθερά και να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης σιδηροπενίας ή ανεμίας.

5. Το σιτάρι ολικής άλεσης περιέχει φυτικές ίνες κι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή του βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερίνης.

6. Όλα τα παραπάνω τα καταφέρνει χωρίς να φορτώνει τον οργανισμό με πολλές θερμίδες κι έτσι αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή ακόμη κι όταν κάποιος κάνει δίαιτα. Ακριβώς, μάλιστα, επειδή είναι χορταστικό περιορίζει την κατανάλωση πολλών σνακ μέσα στη μέρα και άρα οδηγεί στη μικρότερη κατανάλωση θερμίδων.

You may also like