Πώς διαλέγουμε σωστά τα φρέσκα φρούτα;

Σας έχει τύχει κι εσάς να πάτε στη λαϊκή ή στον μανάβη για να αγοράσετε φρούτα και φτάνοντας στο σπίτι να μετανιώσετε για την επιλογή που κάνατε γιατί ” ήταν μάπα το καρπούζι” ; Και δεν φταίτε εσείς που το ροδάκινο βγήκε άγουρο, το πεπόνι δεν είναι γευστικό, τα βερίκοκα είναι παραγινομένα και ήταν είτε χαλασμένα είτε άγευστα… Και αναρωτιέστε, αν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε τα καλύτερα φρούτα.

Και ναι υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν. Δείτε παρακάτω:

Καρπούζι

Δύσκολη η επιλογή και η αλήθεια είναι πως για να μη βγει… μάπα, είναι και λίγο… τζόκερ. Ωστόσο, οι έμπειροι λένε πως το μυστικό είναι να το χτυπήσετε ελαφριά περίπου στη μέση. Αν ο ήχος που θα κάνει το καρπούζι είναι βαθύς κι υπόκωφος σημαίνει ότι είναι ώριμο. Αν ο ήχος του είναι σύντομος και κοφτός είναι ένδειξη ότι είναι άγουρο.

Πεπόνι

Φροντίζουμε να διαλέγουμε πεπόνι με έντονη μυρωδιά, χωρίς μαλακά σημεία ή ρωγμές στο φλοιό του. Επίσης, αν είναι βαρύ, σημαίνει ότι είναι γλυκό.

Βερίκοκα

Τα βερίκοκα αποκτούν το χρώμα τους πριν την τελική ωρίμανση. Οπότε, στην επιλογή τους, κοιτάτε αν έχουν το χαρακτηριστικό άρωμα και να μην είναι πολύ σκληρά.

Κεράσια

Προσέχετε τα κοτσάνια τους να είναι πράσινα και όχι ξερά. Επίσης, το χρώμα τους να είναι καθαρό, να μην είναι μαλακά και να μην έχουν αλλοιώσεις στη σάρκα. Αν τα θέλετε πιο γλυκά, επιλέξτε εκείνα που είναι πιο σκουρόχρωμα.

Ροδάκινα

Προσέχετε να είναι ελάχιστα μαλακά όταν τα πιέζετε, να έχουν το χαρακτηριστικό τους άρωμα και να μην υπάρχουν κηλίδες ή χτυπήματα.

Φράουλες

Δεν πρέπει να είναι πολύ ώριμες. Το χρώμα τους να είναι ζωηρό κόκκινο και το άρωμά τους έντονο.

Πηγή: Baby.gr

Photo credits: @tombrunberg (unsplash)

You may also like