Πώς θα διατηρήσετε το βάρος σας μετά την απώλεια κιλών

Η διαδικασία της απώλειας βάρους είναι, από τη μία, χρονοβόρα και, από την άλλη, αρκετά επίπονη από ψυχολογικής άποψης μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό νούμερο που έχεις στο μυαλό σου. Αν ο στόχος σου είναι να χάσεις αρκετά κιλά, τότε σίγουρα πέρασες μία μεγάλη περίοδο στερήσεων και πάλης και σίγουρα δεν προτίθεσαι να πετάξεις τον κόπο που έκανες στα σκουπίδια εν μία νυκτί. Πώς θα το αποτρέψεις αυτό και θα διατηρήσεις το νέο σου βάρος; Ο αθλητικός διατροφολόγος και φυσιολόγος γυμναστικής Jason Machowskyμίλησε στο Popsugar σχετικά με αυτό.

«Καθώς χάνεις βάρος, οι ανάγκες σου σε θερμίδες μειώνονται γιατί ζυγίζεις λιγότερο. (Όταν καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες και αθλείσαι περισσότερο), ο,τιθερμιδική ανεπάρκεια κι αν υπάρχει, αυτή γίνεται φυσιολογική»

Όταν πια έχεις φτάσει τον στόχο που έχεις θέσει στα κιλά τότε: «Συνέχιζε να κάνεις αυτό που κάνεις»

Ενώ στην περίπτωση που συνεχίζεις να χάνεις κιλάπέρα από το επιθυμητό, ο Machowsky συμβουλεύει: «Φάε λίγο περισσότερο ώστε το σώμα σου να κάνει την ισοστάθμιση»

Ακριβώς, όμως, επειδή δε γνωρίζουμε πάντα ποιον είναι το σημείο στο οποίο κάνει την ισοστάθμιση το σώμα μας, προτείνει να κάνουμε τακτικές επισκέψεις σε έναν ειδικό που να ειδικεύεται στην απώλεια κιλών. Εκείνος θα καταγράψει ακριβώς τι συμβαίνει στο σώμα σου, τι δραστηριότητες κάνεις, τις συνήθειές σου, κ.ο.κ., κι από αυτά θα βγάλει ένα ειδικό πρόγραμμα για τη δική σου περίπτωση.

You may also like