Πώς καταπολεμούμε την ενόχληση μετά την αποτρίχωση;

Η αποτρίχωση είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα του σώματός μας, για εβδομάδες. Η αφαίρεση των τριχών, σε συνδυασμό με τη σωστή λοσιόν σώματος αλλά και το πλύσιμο, μπορεί να κάνει το δέρμα μας πολύ απαλό και μεταξένιο.

Αλλά όπως λένε, η ομορφιά κουβαλάει και το τίμημά της και η αποτρίχωση δεν έρχεται χωρίς παγίδες (και πόνο). Και ενώ ο πόνος συνήθως εξασθενεί μέσα σε λίγες ώρες, κάποιες φορές, το κερί μπορεί να δημιουργήσει ακαταστασία και να μας προκαλέσει κνησμώδες δέρμα και διάφορα δερματικά προβλήματα που δεν φαίνονται να ξεπερνιούνται το ίδιο γρήγορα. Ειδικά για τους ευαίσθητους τύπους δέρματος. Παρόλο που χρειάζεται λίγη υπομονή, υπάρχουν τρόποι για να βοηθήσουμε στην υποχώρηση της φαγούρας και των εξογκωμάτων μετά την αποτρίχωση, και να καταπραΰνουμε το δέρμα μας.

1. Μετά την αποτρίχωση, καλό είναι να αποφύγετε την τριβή της περιοχής με σκληρά προϊόντα ή κρέμες απολέπισης, ειδικά εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε ενοχλήσεις. Αντ ‘αυτού, κάντε ένα χλιαρό ντους – βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό – με ένα ήπιο ενυδατικό, κρεμώδες καθαριστικό σώματος που θα καθαρίσει και θα κατευνάσει το ταλαιπωρημένο δέρμα.

2. Η εφαρμογή κάποιου gel, στο δέρμα μας μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης των ατελειών του δέρματος και των δερματοπαθειών μετά από μια αποτρίχωση, καθώς και να το καταπραΰνει και να το αναζωογονήσει. Με καθαρά χέρια, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα από το αγαπημένο σας gel σώματος επάνω στις πληγείσες περιοχές αμέσως μετά την αποτρίχωση και συνεχίστε με το συνηθισμένο σας καθημερινό τελετουργικό.

3. Μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα στο δέρμα. Για να δώσετε λοιπόν, στο δέρμα σας μια χαλαρωτική αίσθηση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα βρεγμένο σακουλάκι τσαγιού στις περιοχές που εμφανίζουν σπυράκια ή κάποιο άλλο σημάδι ερεθισμού. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε αφήσει λίγη ώρα να κρυώσει πριν το εφαρμόσετε στο δέρμα σας.

4. Η εφαρμογή πάγου ή ψυχρής κομπρέσας, στην αποτριχωμένη περιοχή, πολλές φορές την ημέρα μπορεί να καλμάρει την περιοχή. Χρησιμοποιήστε μια παγοθήκη ή τυλίξτε πάγο σε ένα καθαρό πανί. Αυτό, θα χαρίσει σε αυτές τις ευαίσθητες, ενοχλημένες περιοχές μια αίσθηση ψύξης. Επιπλέον, καλύπτοντας το κνησμώδες δέρμα σας σε μια συμπίεση μπορεί να κρατήσει μακριά το αίσθημα φαγούρας της περιοχής.

5. Αφήστε την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει. Αυτό περιλαμβάνει τόσο το μακιγιάζ, όσο και το να φοράμε άνετα ρούχα μετά την αποτρίχωση. Θα βοηθήσει στην αποφυγή επιπλέον τριβής και πιθανών ερεθισμών του δέρματος, γεγονός που μπορεί να κάνει τη φαγούρα ακόμα πιο έντονη.

You may also like