Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος και την κούραση με υγιεινό τρόπο….

stressΣημείο των καιρών μας είναι τα τελευταία χρόνια και η κατάθλιψη. Το ολοένα αυξανόμενο στρες μειώνει την αποδοτικότητά μας, ακόμη και την ποιότητα της καθημερινής ζωής. Ωστόσο, πέραν των χημικών φαρμακευτικών σκευασμάτων υπάρχουν και τα φυσικά βότανα που είναι διαθέσιμα στη φύση και κοστίζουν ελάχιστα.
Για ακόμη μία φορά το μελισσόχορτο μας βγάζει ασπροπρόσωπους. Είναι ένα ηρεμιστικό και χαλαρωτικό βότανο, τι οποίο παραδοσιακά συνιστάται σε άτομα που περνούν μία περίοδο έντασης και έντονου στρες και επιδιώκουν να χαλαρώσουν. Επιπλέον, ένα ρόφημα με βάση το μελισσόχορτο καθημερινά βελτιώνει σε λίγο χρονικό διάστημα τη διάθεση και μειώνει το αίσθημα κόπωσης.

Η βρώμη, ή αλλιώς το κουάκερ, του οποίου τις ευεργετικές ιδιότητες αναλύσαμε πριν λίγες μέρες, δρα θετικά στο νευρικό μας σύστημα. Οι ευεργετικές του ιδιότητες συνοψίζονται στην ενίσχυση της διαχείρισης του άγχους και της αγχώδους εξάντλησης, στην τόνωση του νευρικού συστήματος και στην αποβολή του άγχους και του στρες.
κορεατικο..Το κορεάτικο ginseng βοηθά εξίσου στη διαχείριση του στρες. Βελτιώνει τα επίπεδα χαλάρωσης και ηρεμίας, την καλή εμφάνιση, την ενεργητικότητα αλλά και την καλή διάθεση.
Σε καταστάσεις που αντιμετωπίζουν ήδη τις συνέπειες παρατεταμένου στρες και έντασης και ίσως βιώνουν μια μορφή θλίψης, προτείνουμε δύο βότανα: τη λεβάντα και το St John’s Wort.

 

 

st john

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι εισπνέοντας το άρωμα της λεβάντας μειώνεται το επίπεδο κορτιζόλης που παράγει το σώμα και βελτιώνεται το συναίσθημα ηρεμίας και καλής διάθεσης όταν βιώνετε μία στρεσογόνα κατάσταση.
Το St John’s Wort έχει εξίσου σπουδαίες αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, καθώς ηρεμεί το σώμα από μέσα προς τα έξω.

 
Ιδιαίτερες και σημαντικές προφυλάξεις
-Τα βότανα αυτά δεν πρέπει να λαμβάνονται σε σοβαρές περιπτώσεις κατάθλιψης παρά μόνο σε ήπιες ή ελαφριές.
– Σε περιπτώσεις κατάθλιψης συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό σας.
-Το βότανο St John’s Wort αλληλεπιδρά με άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα (συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων). Συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
-Όταν λαμβάνετε το St John’s Wort αποφύγετε τη λήψη του 2 βδομάδες πριν από μία προγραμματισμένη εγχείριση.
-Αποφύγετε τη λήψη όλων των παραπάνω βοτάνων αν είστε έγκυος ή θηλάζετε ή έχετε κάποια αλλεργία.
-Αποφύγετε το κορεάτικο Ginseng αν πάσχετε από διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, κατάθλιψη, αϋπνία, αιμορραγίες. Μην το λαμβάνετε μαζί με καφέ ή τσάι, γιατί αλληλεπιδρά με την καφεΐνη.
Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σε κάθε περίπτωση.

Πηγή: εδώ

You may also like