Ριζότο με γλυκοπατάτα, από τη Νατάσα Σχοινά

Υλικά:

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
2 μικρές γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κούπα ρύζι
3 1/2 ζωμό λαχανικών
1 κούπα ξηρό άσπρο κρασί
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια ρίγανη

Διαδικασία:

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, μισό κουταλάκι αλάτι και λιγότερο από μισό πιπέρι. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 3-5 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και το σκόρδο, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 1 λεπτό.
3. Προσθέτουμε το ρύζι και το ψήνουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να απορροφηθεί.
4. Προσθέτουμε 3/4 της κούπας ζωμό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε περιστασιακά, περιμένοντας να απορροφηθεί. Κάνουμε το ίδιο, μέχρι να προσθέσουμε όλο το ζωμό. Για να απορροφηθεί όλος, θα χρειαστούν περίπου 25-30 λεπτά.
5. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την παρμεζάνα και τη ρίγανη.

Πηγή: nelement , realsimple

You may also like