Ρολάκια ψαριού με ραδίκια αυγοκομμένα, από τη Νιόβη Αναζίκου

Τα ψάρια ειδικά τα φιλέτα μαγειρεύονται γρήγορα και είναι αγαπημένη επιλογή τους καλοκαιρινούς μήνες. Από την πρώτη φορά που δοκίμασα τον παρακάτω συνδυασμό γεύσεων μπήκε στα δέκα καλύτερα μου φαγητά! Δοκιμάστε το…

ΥΛΙΚΑ:
1,5 κιλό ραδίκια καθαρισμένα και πλυμένα καλά
8 φιλέτα ψάρι γλώσσα
3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ένα φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
8 κουταλιές τη σούπας ελαιόλαδο

Υλικά για το Αυγολέμονο:
Χυμό από ένα ή δύο λεμόνια ανάλογα πόσο έντονο το θέλετε
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο από το ζωμό των βρασμένων χόρτων

psaraki-1ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και αφού μαραθούν λίγο προσθέτουμε τα χόρτα να σωταριστούν κι αυτά. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε μιάμιση κούπα νερό ζεστό και βράζουμε για 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο:
Σε γυάλινο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σαν ‘κλωστή’ το χυμό λεμονιού χτυπώντας ταυτόχρονα, αλατοπιπερώνουμε και σιγά – σιγά προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό, έπειτα όλο αυτό το μείγμα το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα της γλώσσας τα γεμίζουμε ρολάροντας τα με λίγο από το μείγμα μας και τα τοποθετούμε όρθια στα τοιχώματα ενός ταψιού. Περιχύνουμε με λίγο από τα υγρά της κατσαρόλας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 με 10 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με τα υπόλοιπα αυγοκομμένα ραδίκια μας.

Καλή επιτυχία !

Διαβάστε  εδώ περισσότερα για τη Νιόβη Αναζίκου

You may also like