Ρυζόγαλο με σοκολάτα, μανταρίνι και κανέλλα

Θα χρειαστείτε 1 μέτρια κατσαρόλα
Χρόνος παρασκευής: 4ο λεπτά

ΥΛΙΚΑ: ( Για 4-5 μερίδες )
1 λίτρο γάλα πλήρες
100 γραμμάρια ( περίπου 10 κσ.. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο )
40 γρ. καστανή ζάχαρη
30 γρ. λευκή ζάχαρη
1 φλούδα από ένα μανταρίνι
1 ξυλαράκι κανέλλα
60 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 52%-54% κακάο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα ( Ρίξτε πρώτα στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό από την βρύση και κατόπιν πετάξτε το! Με αυτό τον τρόπο το γάλα δεν θα κολλήσει στον πυθμένα της κατσαρόλας ), το ρύζι, τη φλούδα του μανταρινιού και την κανέλλα για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας που και που με μια ξύλινη κουτάλα. μέχρι να γίνει το ρύζι και το μείγμα να αρχίσει να χυλώνει κάπως.

Αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Μην περιμένετε να χυλώσει τελείως, αυτό θα πραγματοποιηθεί αφού κρυώσει το ρυζόγαλο. Λειώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν- μαρί και ανακατεύουμε με το μείγμα. Μοιράζουμε σε μπολ ή ποτήρια και αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσουν.

Αφού γίνει αυτό μπορούμε να τα ψύξουμε αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη. Κατά τη γνώμη μου είναι νοστιμότερο σε θερμοκρασία δωματίου.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή – παρά μόνο αν σας κάνει κέφι- Ακολουθήστε το ένστικτό σας και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like