Ρόκα: 8 λόγοι που της δίνουν μία θέση στη διατροφή μας

Ζούμε σε μία χώρα που οι σαλάτες βρίσκονται σε αφθονία στην κουζίνα του σπιτιού μας αλλά και στα διάφορα μαγαζιά, όπου επιλέγουμε να απολαύσουμε το φαγητό μας. Και μπορεί οι λεγόμενες «πρασινάδες» να μην αποτελούν την πιο αγαπημένη γευστικά επιλογή, όμως, τα οφέλη που έχουν να μας δώσουν δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να παραμεριστούν.

Μία από αυτές είναι κι η ρόκα:

  1. Σύμφωνα με έρευνες, η ρόκα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών ειδών καρκίνου, όπως αυτόν του πνεύμονα, του προστάτη, του παγκρέατος και του στήθους.
  2. Αποτελείται από νερό στο 90% της, κάτι που την κάτι εξαιρετικά ενυδατική τροφή.
  3. Η βιταμίνη Κ που περιέχεται στη ρόκα είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου και, επομένως, συμβάλλει στην καλή υγεία των κοκάλων.
  4. Οι φυτικές ίνες, τα φυτοχημικά και τα αντιοξειδωτικά της βοηθούν στον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του σώματος.
  5. Η ρόκα έχει δείξει, μάλιστα, ότι μπορεί παίξει κάποιον ρόλο και στη διαδικασία απώλειας βάρους.
  6. Χρησιμοποιείται εδώ κι εκατοντάδες χρόνια σαν αφροδισιακό. Έρευνα, που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2013, δε, στην εφημερίδα του AL-Nahrain University, έδειξε ότι το εκχύλισμα από τα φύλλα της ρόκας ενδυνάμωσε τα επίπεδα τεστοστερόνης και τη λειτουργία του σπέρματος στα ποντίκια.
  7. Ακριβώς επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ μπορεί να βελτιώσει και τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού.
  8. Hύπαρξη φολικού οξέος, το καθιστά καλή τροφή για τις εγκύους, αφού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης συγκεκριμένων νοητικών παθήσεων σε νεογέννητα.

You may also like