Σαρδέλα στο φούρνο λαδορίγανη από τον Always Hungry

Ας κρατήσουμε το καλοκαίρι λίγο ακόμα στην κουζίνα μας με αυτή την παραδοσιακή καλοκαιρινή συνταγή, γεμάτη αλμύρα… από τον Alwayshungry.gr.

Οι σαρδέλες είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια, πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία. Είναι ένα ψάρι που μπορούμε να απολαύσουμε με πολλούς τρόπους και θυμάμαι από παιδί τη συνταγή της μητέρας μου για την πιο απολαυστική σαρδέλα στο φούρνο με λεπτοκομμένες πατάτες. Αυτή τη συνταγή για σαρδέλα στο φούρνο λαδορίγανη θα βρείτε παρακάτω.


Υλικά Συνταγής:

400 γρ σαρδέλες καθαρισμένες
Ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Ζεστό νερό
1 μεγάλη πατάτα
4 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από ένα λεμόνι


Εκτέλεση Συνταγής:

Αρχικά καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους μισού εκατοστού. Μετά κάθε φέτα την κόβουμε πάλι κατά μήκος σε λεπτά μπαστουνάκια πάχους μισού εκατοστού.

Σε ένα ατομικό πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε μια στρώση από τα μπαστουνάκια της πατάτας και προσθέτουμε το 1 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλύπτουμε τις πατάτες για τη σαρδέλα φούρνου ίσα ίσα με ζεστό νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με ένα δεύτερο ατομικό πυρίμαχο σκεύος.

Tip: αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τη συνταγή σε ένα μεγάλο πυρέξ.

Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC για 15 λεπτά.

Παράλληλα πλένουμε τη σαρδέλα και την στραγγίζουμε από τα νερά. Την αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.

Καθαρίσουμε 2 σκελίδες σκόρδο και μόλις περάσουν τα 15 λεπτά και οι πατάτες έχουν μαλακώσει, τις αφαιρούμε από το φούρνο για να προχωρήσουμε στο τελικό στάδιο της συνταγής για σαρδέλα στο φούρνο λαδορίγανη.

Στο κάθε ένα πυρέξ με τις πατάτες στρώνουμε τις μισές σαρδέλες, έτσι ώστε να καλύψουν την επιφάνεια τους, προσθέτουμε δυο σκελίδες από το σκόρδο και μοιράζουμε τον χυμό του λεμονιού.

Ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά και η σαρδέλα στο φούρνο λαδορίγανη είναι έτοιμη!

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 2

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε τον Alwayshungry.gr στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα του!

You may also like