Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γάλα καρύδας

[check_list]

  • Θα χρειαστούμε μια μικρή και μια μεγάλη κατσαρόλα.

[/check_list]

ΥΛΙΚΑ: ( Για 8-10 μερίδες )
 1 φλ. ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο ή μαργαρίνη
 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
 2 ½ φλ. ζάχαρη
 2 φλ. νερό
 2 φλ. γάλα καρύδας
 ½ φλιτζάνι φυστικόψυχα ανάλατη
 Ξύσμα από 1 λεμόνι
 Φλούδα από 1 πορτοκάλι
 ½ φλ. σταφίδες
 1 ξυλαράκι κανέλας
 1 κ.γ. κανέλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Στη μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει καλά η ζάχαρη.
χαλβάςΣτη μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι σε όποια λιπαρή ουσία επιλέξουμε. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 6-7 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη σκόνη κανέλας, αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε με μια βαθιά κουτάλα το ζεστό σιρόπι ( με προσοχή γιατί θα αρχίσει να πιτσιλάει ).
Κατόπιν και αφού έχουμε προσθέσει όλο το σιρόπι ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τέλος προσθέτουμε το φιστίκι και το ξύσμα του λεμονιού. Αποσύρουμε και βάζουμε τον χαλβά σε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα και αφήνουμε εκτός ψυγείου να σταθεροποιηθεί.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like