Σοκολατένιο Μωσαϊκό, από την Αθηνά Πάνου

ΥΛΙΚΑ:
200γρ. κουβερτούρα
150γρ. βούτυρο
300γρ. μπισκοτα πτι-μπερ
5κ.σ. λικέρ cointreau
5κσ. γάλα
1κ.σ. εσπρεσο

1506615_908027265908650_5333718080000953852_nΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
2. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη.
3. Τεμαχίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια(πχ ένα μπισκότο στα 6). Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και τα ραντίζουμε με το γάλα και το λικέρ.
4. Όπως έχουμε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου, προσθέτουμε τη 1κ.σ. εσπρέσσο, ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθεί και το ρίχνουμε στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
5. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας(φορώντας γάντια) ώστε η σοκολατένια κρέμα να πάει παντού.
6. Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω το σοκολατένιο μείγμα δίνοντας του κυλινδρικό σχήμα. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα βοηθώντας με τα χέρια μας να γίνει ένα καλοσχηματισμένο ρολό. Στριφογυρίζουμε τις άκρες όπως φαίνεται σε παραπάνω φωτογραφία και βάζουμε ψυγείο για αρκετές ώρες να σφίξει.
7. ‘Οταν θέλουμε να σερβίρουμε, το ξετυλίγουμε,ρίχνουμε άχνη σε ένα ρηχό πιάτο και κυλάμε τον κορμό εκεί να κολλήσει η άχνη και κόβουμε φέτες με το μαχαίρι. Αν δεν θέλουμε άχνη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κακάο, απλά μπορεί να πικρίσει λίγο.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την Αθηνά Πάνου στο blog της, στο facebook και στο instagram….

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε και τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Χριστίνα Θεοχάρη,στο πλαίσιο του “Astro meets Gastro”

You may also like