Σοκολατοτρουφάκια από τη Νιόβη Αναζίκου

Η σοκολάτα πάντα πρωταγωνιστεί στις γιορτές και όχι μονό! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εξαιρετική πρόταση να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας. Δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, ούτε βούτυρο. Συνοδεύει το κονιάκ ή το ουίσκι σας!!!

ΥΛΙΚΑ:
-330ml κρέμα γάλακτος με 35%λιπαρά
-525γρ. κουβερτούρα πάνω απο 50% περιεκτικότητας σε κακάο
-1-2 σφηνάκια ουίσκι ή κονιάκ
-1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
-3 κουταλιές της σούπας μπισκότο τρίμμα ή καρυδόψιχα

*Υλικά επικάλυψης:
-Ινδοκάρυδο
-Κακάο
-Μπισκότο τριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Κόβετε με το μαχαίρι προσεκτικά σε πολύ μικρά κομματάκια την κουβερτούρα για να λιώσει ομοιόμορφα, επειδή είναι λίγη η ποσότητα της κρέμα γάλακτος. Την βάζετε σε ένα μπολ.

TROUFES 1Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την στιγμή που αρχίζει και βράζει την αποσύρετε και την ρίχνετε μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα (δεν κατεβάζει την θερμοκρασία). Μόλις λιώσει τελείως η κουβερτούρα, προσθέστε το ουίσκι ή το αλκοόλ που επιθυμητέ, την κανέλα και το τριμμένο μπισκότο ή την τριμμένη καρυδόψιχα.

Αφήνετε το μείγμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (όχι ζεστό) ή ακόμα και στο ψυγείο μέχρι να γίνει μια πολύ πηχτή στερεή μάζα. Περίπου 2 ώρες. Μετά παίρνετε ένα κουταλάκι το βουτάτε πρώτα σε νερό και μετά σε σκόνη κακάο για να κολλήσει και παίρνετε μία κουταλιά από το μείγμα, το πλάθετε με απαλές κινήσεις στις παλάμες σας μέχρι να πάρει το σχήμα μπαλίτσας, το βουτάτε κατευθείαν στο υλικό που θέλετε για επικάλυψη και το τοποθετείτε σε χάρτινη θηκούλα σερβιρίσματος. Συνεχίζετε ως να τελειώσει το μείγμα.

Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου. Η παραπάνω ποσότητα βγάζει περίπου 40 σοκολατάκια σε μέγεθος καρυδιού.

Λόγο της θερμοκρασίας του χεριού, όταν τα πλάθετε, ελάχιστη ποσότητα θα μένει στα χέρια σας, είναι φυσιολογικό αυτό όμως βοηθά και να κολλήσουν στα τρουφάκια η κάθε επικάλυψη. Θέλει απαλές κινήσεις στο πλάσιμο, μπορείτε να βάζετε ανά διαστήματα λίγη σκόνη κακάο στις παλάμες σας για να σας βοηθά. Αν θέλετε να σερβίρεται τα σοκολατάκια σας σε παιδιά αφαιρέστε το αλκοόλ.

Κάντε διάφορους συνδυασμούς στα υλικά επικάλυψης, ινδροκάρυδο, τριμμένο μπισκότο, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς τρίμμα, τρούφα σοκολάτας, σκόνη κακάο,σουσάμι.

Μία άλλη γευστική πρόταση είναι να προσθέσετε και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι στο μείγμα. Δίνει μία πιο πικάντικη γεύση στην σοκολάτα…

Απολαύστε τα πιο νόστιμα σοκολατάκια!!!

You may also like